Київський національний університет відновлює навчальний процес

Ректор вишу заявив про готовність студентів та педагогів повернутися до освіти

Київський національний університет (КНУ) імені Тараса Шевченка планує відновити навчальний процес з наступного тижня. Про це йшлося під час онлайн-зустрічі керівництва вишу з очільниками структурних підрозділів, передають "Коментарі".

КНУ готовий розпочати освітній процес із наступного тижня, заявив ректор вишу Володимир Бугров. За його словами, результати опитування здобувачів освіти показали, що переважна більшість студентів готові відвідувати заняття онлайн. Керівник вишу закликав педагогів сприяти асинхронному формату навчання для тих, хто зараз не має сталого зв’язку, та забезпечити якість освітніх послуг для всіх студентів.

У Київському національному університеті ім. Тараса Шевченка також планують приймати студентів з інших вишів, що опинилися в зонах бойових дій або на окупованій території. Проректор Андрій Гожик зазначив, що працюючи дистанційно, університетські викладачі можуть запропонувати свої курси для студентів з інших вишів України. водночас, студенти КНУ теж можуть скористатися такою можливістю і взяти курси в інших університетах країни.

Нагадаємо, цього тижня у Києві відновили навчальний процес у дистанційному режимі більшість шкіл, закладів професійно-технічної, фахової передвищої та вищої освіти. Поновлення освітнього процесу під час воєнного стану позитивно вплине на дітей та підлітків, вважають психологи.

Джерело:


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися