У Києві розпочинають прийом документів у перші класи

Про пріоритети при зарахуванні першокласників розповіли в мерії

У столиці прийом документів для зарахування дітей у перші класи розпочнеться за графіком та триватиме місяць. Про це повідомляють "Коментарі" з посиланням на Київську міську державну адміністрацію (КМДА).

Подати документи батьки зможуть як особисто, так і онлайн або поштовим листом. Приймати документи на зарахування дітей до школи у Києві будуть з 2 по 31 травня.

Про особливості подачі документів під час воєнного стану розповів заступник голови КМДА Валентин Мондриївський. За його словами, у Києві цього року зарахування до перших класів здійснюватиметься на підставі власноруч написаної заяви одного з батьків, її сканованої або фотокопії, направлених електронною поштою або факсом на адресу школи.

"Якщо до 31 травня у батьків немає можливості отримати медичну довідку для своєї дитини, це не є підставою для відмови у зарахуванні. Оригінали документів та медичні довідки подаються до закладу освіти не пізніше 23 серпня 2022 року включно", – прокоментував заступник мера Києва.

Пріоритет при зарахуванні до першого класу у Києві матимуть наступні категорії дітей:

— ті, що проживають на території обслуговування закладу;

— зареєстровані переселенці;

— діти, чиї брати чи сестри вже навчаються в цій школі, та діти працівників цих закладів.

В мерії столиці нагадали, що торік у Києві до першого класу записалось понад 32 тисяч першокласників.

У Київській міській державній адміністрації також розповіли, коли закінчення навчального року у школах української столиці.

Нагадаємо, на Київщині майже усі школи продовжують освітній процес у дистанційному форматі. Подробиці щодо ситуації по районам — в нашому матеріалі.

Читайте також, що з травня деякі внутрішньо переміщені особи не отримають грошей — яких категорій переселенців стосується скасування соцдопомоги.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися