Працевлаштування у Києві: кому простіше отримати роботу

У Центрі зайнятості Києва назвали найбільш затребувані професії

У цьому сезоні Києву найбільше потрібні представники робітничих професій. Про це свідчать дані Київського міського центру зайнятості, передає УНН.

"Карантин суттєво не вплинув на структуру вакансій в столиці. Як і раніше, серед вакансій, які надійшли до Київського міського центру зайнятості від роботодавців, кількісно переважають представники робітничих професій. Найбільш потрібними в Києві є водії автотранспортних засобів (середня заробітна плата цієї категорії працівників - майже 15 тис. грн), контролери на пасажирському транспорті (12 тис. грн), слюсарі-ремонтники (11,5 тис. грн) ", - йдеться в повідомленні.

У Центрі відзначають, що високий попит в столиці на вихователів і помічників вихователів, фахівців з різних напрямів роботи, продавців продовольчих товарів, в "дефіциті" - робочі з комплексного прибирання та утримання будинків з прилеглими, прибиральники службових приміщень, касири торгівельного залу, сестри медичні, електромонтери.

Водночас, існує кадровий голод на айтішників - фахівці з інформаційних технологій в Києві можуть розраховувати на місячний дохід близько 30 тис. грн. Трохи менше (25 тис. грн) обіцяють столичним ріелторам. Майже 24 тис. гривень складе щомісячна зарплата у головних механіків. "Зарплатою у 20 тисяч гривень роботодавці заохочують газозварників, випробувачів двигунів, слюсарів-складальників двигунів, ливарників металів і сплавів. Майже 19,5 тис. грн пропонують провідним інженерам, 18 тис. грн - керуючим відділеннями і електромонтажникам будівельним", - додається в повідомленні.

Відзначимо, що 80% з безробітних в базі столичної служби зайнятості - адміністративні працівники та топ-менеджери.

Нагадаємо, портал "Коментарі" раніше повідомляв, що тільки за час карантину, з 12 березня по 9 вересня в Києві зареєструвалися 28, 2 тис. Безробітних.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися