У Києві потроїлася кількість безробітних у порівнянні з минулим роком

Рівень зайнятості населення у віці від 15 до 70 років в Києві залишається найвищим серед регіонів

У Києві на 15 жовтня зареєстрували 24334 безробітних. У минулому їх було майже в три рази менше - 8358 осіб. Про це повідомив "ВечернійКиїв".

При цьому рівень зайнятості населення віком від 15 до 70 років у Києві - найвищий серед регіонів держави, хоча й дещо знизився порівняно з минулим роком - з 63 до 62,1 відсотка (по Україні – 56,7%). Водночас в столиці один з найнижчих рівнів безробіття (за методологією МОП) - 6,6% (по Україні – 9,2%).

"Основне, на чому зосередилась столична служба зайнятості під час карантину, - це сприяння у працевлаштуванні та надання повного спектру послуг незайнятому населенню і роботодавцям. За дев’ять місяців 2020 року нам вдалося забезпечити роботою 10 тис. громадян", - зауважив керівник Київського міського центру зайнятості Віктор Білич.

З-поміж колишніх безробітних 27% знайшли роботу в оптовій та роздрібній торгівлі, сфері ремонтних послуг. Кожен десятий працевлаштувався на підприємствах переробної промисловості, 9% - у сфері фінансової та страхової діяльності; 8% - в державному управлінні й обороні.

У базі даних столичної служби зайнятості за цей час було 54,3 тис. вакансій. За видами економічної діяльності кожна шоста вакансія – в оптовій і роздрібній торгівлі, 13% - у сфері державного управління й оборони, 12% - на транспорті, 11% - у сфері адміністративного обслуговування та на підприємствах переробної промисловості.

Раніше "Коментарі" розповіли кому в столиці найскладніше знайти роботу.





Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися