Через Київську обласну службу зайнятості знайшли роботу понад 15 тисяч осіб

У 2022 році через Київську обласну службу зайнятості працевлаштовано понад 15,3 тисяч осіб

У 2022 році за сприяння Київської обласної служби зайнятості працевлаштовано понад 15,3 тис. осіб. Про це повідомляє Київська ОВА, передають "Коментарі".

З січня по грудень послугами служби зайнятості скористалися 55,5 тис. безробітних. З них 16% - керівники, адміністратори, працівники сфери торгівлі та послуг, 15% - складальники устаткування та машин, 13% - представники найпростіших професій.

За видами економічної діяльності у списку переважали колишні працівники оптової торгівлі та ремонту, переробної промисловості, держуправління та сільського господарства. У результаті 19% знайшли роботу у сфері торгівлі та ремонту, 18% - у сільському господарстві, 16% - у переробній промисловості, 12% - у держуправлінні та обороні.

Найбільше працівників потребують роботодавці у переробній промисловості (21%), торгівлі та ремонті (16%), сільському господарстві (15%), державному управлінні та обороні (8%).

Крім того, Київська обласна служба зайнятості повідомила, що за минулий рік 4,9 тисяч роботодавців Київської області поповнили базу вакансій на 19,2 тисяч одиниць.

Нагадуємо, що понад 55 тисяч киян скористалися послугами служби зайнятості у 2022 році. З тих, хто звернувся до служби, близько 47 тис. – зі статусом безробітного, зокрема близько 9 тис. належать до соціально незахищених категорій громадян, з них понад 2 тис. – особи з інвалідністю. З числа осіб, які перебували на обліку, 8,6 тисяч вже мали роботу, а 31,2 тисяч громадян отримали послуги з професійної орієнтації.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися