Стало відомо, у якому столичному закладі та з яких причин масово інфікувалися діти

У столиці провели позапланові перевірки та виявили причину отруєння

Днями у Києві зафіксували спалах гострої кишкової інфекції. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію Головного управління Держпродспоживслужби в м. Києві. 

Спеціалісти головного управління 14 червня отримали лист-повідомлення Державної установи "Київський міський центр контролю та профілактики хвороб Міністерства охорони здоров`я України" про реєстрацію 14 випадків захворюваності на гостру кишкову інфекцію. Інфікувалися діти, які прибули до одного з готелів міста Києва. Усіх хворих довелося госпіталізувати.

Спеціалісти Головного управління розпочали позапланові перевірки потужності, яка здійснює обіг харчової продукції на суб'єкті господарювання, з яким ймовірно пов'язаний спалах ГКІ. Фахівці відібрали зразки сировини для лабораторних досліджень, проби води, змиви з об`єктів навколишнього середовища, бактеріологічного дослідження персоналу на носійство кишкових інфекцій.

“Під час інспектування на потужності виявлені порушення законодавства про харчові продукти”, - уточнили в Головному управлінні.

Щоб локалізувати, ліквідувати спалах та запобігати подальшому поширенню інфекції спеціалісти застосували всі необхідні заходи. “Підготовлені рішення про тимчасове припинення виробництва або обігу харчових продуктів, припис про усунення порушень вимог законодавства про харчові продукти. Епідеміологічне розслідування триває. Про результати буде повідомлено додатково”, - уточнили у Держпродспоживслужбі.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Києві із безпечністю харчових продуктів виникли проблеми.




Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися