У Києві стало вдвічі менше безробітних

Рівень зайнятості населення в Києві найвищий в країні

Станом на початок грудня на обліку в Київській міській службі зайнятості перебували 10,5 тисяч безробітних, що більш ніж вдвічі (на 12 тисяч осіб) менше ніж у відповідний період минулого року. Про це йдеться у звіті Київського міського центру зайнятості за 2021 рік.

У січні-листопаді 2021 року послугами столичної служби зайнятості скористалися понад 60 тисяч громадян. При цьому 49 тисяч з них мали статус зареєстрованого безробітного. Серед тих, хто реєструється в центрах зайнятості, 62% – жінки, 35% – молодь до 35 років.

Рівень зайнятості населення в Києві найвищий в країні: в Києві – 61,6%, по Україні – 55,6%. Натомість рівень безробіття найнижчий після Харківської області – 7,1%, по Україні – 9,9%.

У 2021 році служба зайнятості забезпечила роботою понад 12 тисяч громадян, у тому числі 318 осіб з інвалідністю. Крім того, служба зайнятості пропонувала 57 напрямів навчання у 16 закладах освіти, навчалися 775 осіб.

З початку року 15 тисяч роботодавців проінформували столичну службу зайнятості про наявність 59 тисяч вакансій, актуальними залишалися 8,8 тисяч вакансій.

Водночас, як писали "Коментарі", карантин не кращим чином позначився на зайнятості населення столиці. Молоді люди до 35 років становлять приблизно третину від зареєстрованих безробітних. "Основними причинами безробіття серед молоді є недостатній рівень взаємодії між навчальними закладами та роботодавцями, відсутність у молодих фахівців необхідної кваліфікації і завищені вимоги до заробітної плати", - відзначали в міському центрі зайнятості.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися