У Києві підрахували безробітних за час карантину

Служба зайнятості Кіеваа відзначає великі обсяги працевлаштування останнім часом

Епідемія коронавірусу і пов'язаний з ним карантин  негативно відбилися на малому і середньому бізнесі. Багато, хто був залучений в ньому, втратили роботу. Тільки за час карантину, з 12 березня по 9 вересня в Києві зареєструвалися 28, 2 тис. безробітних. Про це повідомляє Київський міський центр зайнятості, передає "Кіеввласть".

"На початку вересня на обліку в службі перебувало 25196 безробітних - в 3,1 рази більше, ніж на аналогічну дату минулого року (8046). Водночас, в останні місяці кількість громадян, які звертаються до центру зайнятості за отриманням статусу безробітного, значно зменшилася", - сказано в повідомленні.

Разом з тим, відзначають у відомстві, зросли обсяги працевлаштування: від 305 осіб, забезпечених роботою за допомогою служби зайнятості у квітні, до 1432 - в серпні. Найбільше громадян вдалося влаштувати на роботу в такі сфери як гуртова та роздрібна торгівля, переробні галузі, в державній обороні та на транспорті.

Як повідомляв портал "Коментарі", статистичні дані Київського центру зайнятості свідчать, що найбільше серед столичних безробітних перебувають жінки, молодь, люди з вищою освітою і громадяни, які задіяні в сфері торгівлі.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися