Легкоатлет з Київської області відсторонений від Олімпіади в Токіо

Спортсмен зазначив, що він і його команда боролися з усіх сил, щоб відновити справедливість

Українського спортсмена-легкоатлета Назара Коваленко відсторонили від участі в Олімпіаді в Токіо. Спортивний арбітражний суд (CAS) залишив своє рішення в силі. Про це легкоатлет повідомив на своїй сторінці в Facebook.

4 серпня на сторінці Назара Коваленко в соціальній мережі з'явився пост, в якому він написав - "Сьогодні у мене забрали моє право представляти Україну 5 серпня на Олімпійських іграх!". Спортсмен підкреслив, що ця ситуація є абсурдною в будь-якому відношенні.

Протягом 2020 Коваленко здавав щонайменше п'ять допінг-тестів, а у 2021 році - шість. Однак незалежна організація по боротьбі з допінгом в легкій атлетиці Athletic Integrity Unit прийняла рішення не допустити спортсмена через те, що він не встиг здати поза змагальну пробу в 63 денний період, а здав в найкоротший термін.

"Але як я міг знати коли до мене можуть приїхати допінг-офіцери, якщо це все закрита інформація. І як я міг встигнути це зробити в 63- денний період, якщо я потрапив на ОІ 2020 за 60 днів до свого старту?", - написав Назар Коваленко.

Легкоатлет зазначив, що він і його команда боролися з усіх сил, щоб відновити справедливість і потрапити на Олімпіаду. Однак рішення суду було записано про недопуск спортсмена до ігор.

За словами Коваленко, він буде брати участь в Олімпійських іграх 2024 Парижі. До слова, там же він і збирається завершити свою кар'єру легкоатлета.

picture

Нагадаємо, раніше сайт "Коментарі. Київ" інформував про те, що спортсменка з Київської області стала чемпіонкою світу з MMA. Детальніше читайте в нашому матеріалі.

Також видання повідомляло читачам про те, що в Київську область приїдуть тренери з США.




Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися