У Києві цікавляться не тільки боксом та футболом, а й дзюдо (ВІДЕО)

Призерка Олімпійських ігор дала ексклюзивне інтерв’ю

Киянка Дар'я Білодід, бронзова призерка Олімпійських ігор, чемпіонка Європи та дворазова чемпіонка світу розповіла в ексклюзивному інтерв’ю власнику медіагрупи "Коментарі" Віктору Гольдському, що найважче для неї було у підготовці до змагань та про свої майбутні плани у спортивній кар’єрі.

"Я планую продовжувати. Я мріяла про золоту медаль Олімпійських ігор, але здобула бронзу. Це дуже круто теж, я розумію це, але я вважаю, що я ще молода і в мене є час спробувати досягнути саме моєї мрії й здобути золото", — сказала Дар'я Білодід.

За словами спортсменки, здобути "золото" на Олімпіаді у Токіо цього року їй завадив психологічний настрій, пов'язаний з багатьма факторами. "Тримати вагу у 48 кілограмів з високим зрістом — це дуже важко. Три роки я мало їла, я завжди ходила в сауну, одягала теплий одяг та ходила бігати, щоб зігнати вагу. Психологічно це було надзвичайно важко, але я знала, що у 2020 році я перейду у наступну вагову вагу, але плани змінилися й мені на рік більше потрібно було тримати цю вагу. На цьому фоні пішли якійсь травми, якійсь невдачі. Було дуже важко повернути впевненість, яка була два роки назад", — розповіла олімпійська чемпіонка.

Попри важкості спортсменка зазначила, що пишається медаллю на Олімпіаді у Токіо та спинятися не збирається на бронзі. Щодо коментарів, чи вплинуло на неї та на підготовку до Олімпіади-2020 у Токіо розтавання з молодим чоловіком відомим спортсменом Фабіо Базіле Дар'я Білодід відповіла так: "Взагалі ні. Я — не емоційна. Все життя в мене спорт був на першому місці, в пріоритеті".

"Найпопулярніші види спорту – це футбол та бокс в Україні. Я думаю, менша кількість людей знає про дзюдо чи карате. Якусь інформацію про спортсменів, ніж, наприклад, про футболістів чи боксерів", — зазначила Білодід.

За її словами, про досягнення українських спортсменів, зокрема у дзюдо, багато людей дізналися після Олімпіади в Токіо. "Дуже багато людей дізналися про наші види спорту. Це приємно, що люди пишуть, бачать тебе, наприклад, на вулицях, вітають та говорять, що вони вперше дізнались про такий вид спорту, і це круто, їм стало цікаво. Це тема популяризації спорту в Україні. Я гадаю, що після цієї Олімпіади кількість людей, які зацікавились спортом, значно виросла", — вважає Білодід.

Дивіться повне інтерв’ю Дар’ї Білодід та українського каратиста у категорії куміте, бронзового призера Олімпіади у Токіо Станіслава Горуна.


Читайте також, чому у Броварах знесуть будівлю спортивного комплексу "Металург".



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися