У Славутичі завершують будівництво басейну

Коли відкриється спортивний заклад

У Славутичі завершують реконструкцію басейну з урахуванням потреб людей з інвалідністю. Про це під час перевірки реконструкції спортивного закладу розповів заступник голови Київської обласної державної адміністрації Андрій Лісовик, передають "Коментарі".

За його словами, басейн у Славутичі — один з найамбітніших проєктів національної програми "Велике будівництво". Його реалізація дозволить вдосконалити спортивну інфраструктуру Київської області.

Під час зведення басейну у будівлі вздовж сходів обладнають спеціальний підйомник. Це потрібно для того, щоб спортивний заклад могли відвідувати люди з особливими потребами. "Завдяки цьому басейн буде безбар’єрним для всіх верств населення", — зазначив заступник голови Київської ОДА Андрій Лісовик.

Реконструкцію басейну у Славутичі планують завершити до кінця року. Через це роботи на будівництві ведуться у дві зміни. Зараз інфраструктурний об’єкт реалізовано на 82%. У спортивному закладі вже запустили систему опалення та на фінальній стадії монтаж систем електропостачання та протипожежного захисту. Будівельники також проводять утеплення фасаду будівлі. Всередині закладу встановлюють душові та облаштовують гідроізоляцію чаш басейну.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Києві на території ДП "Олімпійський навчально-спортивний центр "Конча-Заспа" тривають масштабні будівельні роботи. Зокрема, тут зводять будівлю плавального комплексу. Зводити споруду олімпійського класу почали кілька місяців тому. Зараз на новому інфраструктурному об’єкті тривають земляні роботи та закладка фундаменту.

Нагадаємо, у Бучі відкрили Академію спорту. Сучасний спортивний комплекс обладнали усім необхідним для змагань та тренувань. Заклад будували з дотриманням норм інклюзивності. Окрім того, у Києві збудують найбільший спортивний кластер України. Новий спорткомплекс з’явиться на території "ВДНГ". 



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися