У Києві збудують найбільший спортивний комплекс в Україні (ФОТО, ВІДЕО)

Концепцію нового об’єкту презентували в Офісі президента України

У Києві у рамках державної програми "Велике будівництво" збудують найбільший і найсучасніший спортивний кластер України. Про це у своєму Facebook розповів заступник керівника Офісу президента Кирило Тимошенко, передають "Коментарі".

Новий спортивний комплекс збудують у Києві на території "ВДНГ". Загальна площа об’єкту складає 22 гектари, половину з них планують забудувати цього року. Автори концепції спортивного парку у столиці — компанія із трансформації міських просторів Big City Lab та урбаніст з Литви Тадас Йонаускіс.

За словами Кирила Тимошенка, на території нового спорткомплексу будуть розташовані бігові й велодоріжки, локації для занять TRX, кросфітом, йогою та фітнесом. В парку також облаштують зони із тренажерами для силових і кардіотренувань та встановлять столи для настільного тенісу. Крім того, спортивний об’єкт матиме баскетбольні й футбольні майданчики, скеледром, скейт-парк та басейн із трампліном.

"Першою відкритою зоною майбутнього спортивного кластеру стане урбан-парк. Він почне приймати відвідувачів уже цього літа", — заявив заступник керівника Офісу президента Кирило Тимошенко.

В київському урбан-парку можна буде займатися активними вуличними культурами, проводити батли та медійні заходи. Тут також відкриють вуличний хаб. Street Culture Hub має об'єднати відомих спортсменів та артистів з усієї України. 

Нагадаємо, у Києві тривають ремонтні роботи на проспекті Степана Бандери. На проспекті Степана Бандери облаштували верхній шар дорожнього покриття на ділянці від Оболонського проспекту до вулиці Олени Теліги. В цілому укладено 29 тисяч квадратних метрів нової дороги. Наприкінці червня роботи на проїжджій частині проспекту Степана Бандери були виконані на 70%. Залишалося облаштувати лише верхній шар покриття від вулиці Олени Теліги до Оболонського проспекту. На об'єкті використовували потужний щебенево-мастиковий асфальтобетон. У столиці також активно тривають роботи з будівництва Подільсько-Воскресенського мосту. Зараз тут облаштовують пішохідну зону та інтегрують заїзд із набережної. 

Читайте також, як ремонтують трасу на ділянці від Одеської площі до вулиці Ватутіна. Цю ділянку столиця отримала на свій баланс від області нещодавно. Будівельники вже облаштували сучасну зливову каналізацію, а на кількох ділянках траси триває укладання щебеневої основи та асфальту.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися