Киянам розповіли, як безпечно порушити всі правила та норми при будівництві багатоповерхівки

Столичні забудовники зобов'язані вміти обіцяти, адже обіцянки необов'язково виконувати

У Києві 20% житлових комплексів зводять без дозволу на будівельні роботи. Про це розповіло видання Mind.

Всього, згідно з річним (2019 рік)  дослідженням компанії Monitor.Estate, у столиці налічувалося 152 ризикових об'єкти будівництва, що становить 73% від загального числа споруджуваних будинків.

Як же безпечно порушити всі правила і побудувати будинок там, де хочеться? Спочатку потрібно визначитися з ділянкою, вже для цього пункту існує величезна кількість правил, вивчаючи які стає зрозуміло, що це не варіант для справжніх київських забудовників. Тому не морочимося та вибираємо ділянку на сельхоз або промислових, інфраструктурних землях, а можна - і в зеленій зоні. Не витрачаючи часу на зміну призначення, починаємо рекламувати проєкт. Наприклад, вирішуємо забудувати промзону поруч з озером Опечень на Оболоні. Також не забуваємо ігнорувати зонінг і ДПТ. Кому взагалі потрібно цікавитися наявними під ділянками комунікаціями та можливістю підвести необхідні для обслуговування майбутньої будівлі потужності й мережі, адже так? У початківців комунальників виникне питання, а як дістати собі ділянку? Все дуже просто беремо невелику ділянку впритул до зеленої зони й  захоплюємо її.

Найдовший етап - це проєктування. Для нього потрібно отримати містобудівні умови та обмеження (ДУО), технічні умови й завдання на проєктування. Для всього цього потрібно лише запросити ДУО, анонсуючи саму скромну малоповерхову забудову. Відправляємо листи із запитом на ТУ. Проєкт шукаємо в інтернеті й наймаємо архітектора, щоб цей проєкт адаптувати.

І ось юні забудовники доходять до найголовнішого - будівництво. Для неї державна архітектурно-будівельна інспекція (ДАБІ) повинна видати документ, що дає право на будівельні роботи. Вид і порядок цього документа залежить від класу наслідків (СС1, СС2, СС3). Але яким би масштабним не був проєкт легше просто почати будувати та відправити декларацію, ніби у нас СС1 - претензій ніхто не пред'явить, а наслідки не повинні хвилювати.

За всіма нормами продажем починають займатися при виході проєкт на рівень 3-4 поверху, попередньо провівши бронювання. Ось ідіоти, можна ж просто почати продаж після вибору або навіть до придбання ділянки, дати масову і яскраву компанію в соцмережах, звести тимчасове приміщення під відділ продажів і почати продавати. При цьому попередньо пропонуємо договори й приймаємо готівку, надаючи за це знижку в 10%.

І головне пам'ятайте одне - потрібно давати більше обіцянок, адже їх необов'язково виконувати. Немає підключення до центрального водопроводу? Обіцяємо пробурити свердловину, і артезіанську воду будемо просувати як "екофішку" комплексу. Ні каналізації? Обіцяємо зробити автономну. Бракує потужностей з електрики? Рекламуємо альтернативну енергетику й обіцяємо впровадити перероблення органічного сміття.

Нагадаємо, в Києві закриють Дарницький міст.




Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися