Історія кохання у Києві та Борисполі або що таке благоустрій (ФОТО)

Як посадовці з команди Зеленського та Кличка заробляють гроші на різних рівнях влади

У Києві топові комунальники отримують зарплатню в рази більше, ніж мер Віталій Кличко, а в команді президента України Володимира Зеленського — підробляють на бюджеті столиці. Як заробляють посадовці під час війни, розібрались "Коментарі".

Сергій Білецький народився 1978 року у Києві. Має вищу освіту за кількома спеціальностями. Трудову діяльність розпочав у 1992 році. Працював вчителем англійської мови у школі №286 в Голосіївському районі Києва з 1995 по 2000 роки.

Сергій Білецький отримав посаду у Київській обласній державній адміністрації на підставі розпорядження начальника відомства від 20 травня 2022 року. З цього часу у відомстві змінились кілька керівників. Посада Білецького не змінилась, дружина — інша.

Як змінювались голови Київської обласної державної адміністрації:

·       Олексій Кулеба — з 8 лютого по 15 березня 2022 року;

·       Олександр Павлюк — з 15 березня по 21 травня 2022 року;

·       Олексій Кулеба — з 21 травня 2022 року по 24 січня 2023 року;

·       Дмитро Назаренко — з 25 січня по 10 квітня 2023 року;

·       Руслан Кравченко — з 10 квітня 2023 року — до сьогодення.

Останнє місце роботи Сергія Білецького — Київська обласна державна адміністрація. Посада — заступник голови. Керівник — Руслан Кравченко. Перший заступник Руслана Кравченка — Микола Бойко. До призначення Бойко, як і Білецький, працював у комунальному підприємстві "Київблагоустрій". Посада — виконуючий обов’язки директора з 2019 по 2022 рік.

Райони, квартали або ще одна з роду Болейн

На державній службі Сергій Білецький почав працювати у 2002 році. Місце роботи — Голосіївська районна державна адміністрація Києва. З 2016 по 2017 роки — заступник голови Обухівської районної державної адміністрації. Наступне місце роботи — Бориспільська районна державна адміністрація Київської області. Посада — заступник голови з 2017 по 2020 рік. Дружина — Тетяна Білецька, дочка — Олена Білецька.

Наступне місце роботи Сергія Білецького — комунальне підприємство Київблагоустрій Київської міської ради. Посада — перший заступник директора. Період роботи — 2020-2022 роки. В декларації за 2021 рік Білецький вказав іншу дружину — Інна Білецька (Інна Мисловська — прізвище до одруження), пасинок — Тимофій Пасько.

Голосіївська районна державна адміністрація Києва. Сергій Білецький працює у відділі у справах сім'ї, молоді та спорту. Перша декларація Білецького за 2015 рік зареєстрована 16 жовтня 2016 року. Члени сім’ї — дружина Тетяна Білецька, дочка — Ольга Білецька.

Обухівська районна державна адміністрація Київської області. 2016 рік. Сергій Білецький обіймає посаду заступника голови відомства. Чоловік та дружина задекларували дві величезні земельні ділянки. Площа — 20 тисяч квадратних метрів кожен, вартість — 15 тисяч 613 гривень кожен. Дата набуття права власності — 15 квітня 2009 рік. Локація — Великий Правутин, Славутський район (після перейменування — Шепетовський), Хмельницька область.

У родини була у власності квартира у Києві площею 46 квадратних метрів. Ще двома квартирами у столиці площею користувалися безоплатно на підставі позики. Площа — 43,7 та 71,7 квадратних метрів, вартість — понад 58 тисяч та 808 тисяч гривень відповідно.

У власності подружжя Білецьких у 2015 році було два автомобілі. У чоловіка — Mitsubishi Outlander 2.4 CVT Intense 2013 року випуску, у дружини — Daewoo Matiz 0.8, рік випуску — 2007. Вартість автомобілів — 310 тисяч гривень та 44 тисячі гривень відповідно.

Зарплатня Сергія Білецького у 2015 році становила 107 тисяч гривень. Платник — відділ у справах сім'ї, молоді та спорту Голосіївської районної державної адміністрації Києва. Зарплатня дружини Тетяни Білецької — майже 81 тисяча гривень. Платник — Київський національний університет імені Тараса Шевченка (КНУ).

Обухівська та Бориспільська районні державні адміністрації. Сергій Білецький працював заступником голови Обухівської районної державної адміністрації Київської області. У щорічній декларації за 2016 рік посадовець вказав отриману зарплатню з попереднього місця роботи — 59 тисяч гривень та зарплатню на новій посаді — 169 тисяч гривень. Фінансовий стан родини Білецького в іншому майже не змінився.

Бориспільська районна державна адміністрація. Білецький — на посаді заступника голови. У декларації за 2017 рік посадовець задекларував зарплатню на новому місці роботи — понад 260 тисяч гривень, на попередньому — майже 209 тисяч гривень. Дружина Білецького отримала зарплатню у Київському національному університеті імені Тараса Шевченка Тетяна Білецька за 2017 рік майже 145 тисяч гривень або 12 тисяч гривень на місяць.

На посаді заступника голови Бориспільської районної державної адміністрації Сергій Білецький у 2018 році заробив майже 664 тисячі гривень або 55 тисяч гривень на місяць. Зарплатня посадовця у 2019 році, вказана в декларації, склала майже 527 тисяч гривень або майже 44 тисячі гривень на місяць.

Київблагоустрій або устрій власного блага. Нова робота Сергія Білецького у комунальному підприємстві "Київблагоустрій". Нова посада — перший заступник директора. Безпосередній керівник — виконуючий обов’язки директора Микола Бойко. На новій посаді Сергій Білецький вказав у декларації за 2020 рік, що змінилось в його фінансовому та сімейному стані.

Білецький з Києва переїхав до Борисполя та спільно проживав, але не перебував у шлюбі з Інною Мисловською. Водночас Білецький мав право безоплатного проживання в квартирі у Києві у спільній власності з колишньою дружиною. Співмешканка Білецького Інна Мисловська — соцпрацівниця. У Мисловської у власності — великі земельні ділянки, квартира у Борисполі вартістю 800 тисяч гривень та автомобіль KIA Rio 2014 року випуску.

Співмешканка Білецького Мисловська отримує зарплатню державного службовця. Платник — Управління соціального захисту населення Бориспільської районної державної адміністрації Київської області. Зарплатня Мисловської у 2020 році — 279 тисяч гривень або 23 тисяч гривень на місяць.

Землю у власність співмешканка Сергія Білецького Інна Мисловська отримала в період роботи Білецького в Бориспільській районній державній адміністрації та раніше. Геолокація — Бориспільський район, Київська область.

Земельні ділянки у власності Інни Мисловської, 2020 рік:

·       Рогозів — 2500 квадратних метрів, з 2010 року;

·       Сеньківка — 1200 квадратних метрів, з 2013 року;

·       Рогозів — 1500 квадратних метрів, з 2017 року;

·       Іванків — 1200 квадратних метрів, з 2020 року.

Сергій Білецький звільнений з посади комунального підприємства "Київблагоустрій". Колишній посадовець змінив роботу комунальника на органи самоврядування. Білецький перейшов на іншу посаду у травні 2022 року — тепер він державний службовець. Столичний комунальник у підприємстві "Київблагоустрій" за 2021 рік заробив один мільйон 418 тисяч 454 гривні або 118 тисяч гривень за місяць. Зарплатня Білецького у 2021 році вдвічі більше, ніж зарплатня мера Києва Віталія Кличка.

У 2021 році Київський міський голова Віталій Кличко задекларував майже 641 тисячі гривень зарплатні або 53 тисячі гривень на місяць. Для порівняння — заступник мера Києва В’ячеслав Непоп у 2021 році задекларував понад 586 тисяч гривень зарплатні або майже 49 тисяч гривень за місяць. Непоп отримав 100 тисяч матеріальної допомоги з бюджету Києва, мільйонні доходи від продажу нерухомості та інше матеріальне благо. Ще один заступник мера Києва Петро Оленич у 2021 році заробив у столиці у вигляді зарплатні 784 тисячі гривень за рік або 65 тисяч гривень на місяць.

Київська обласна державна та військова адміністрації. Сергій Білецький на посаді заступника голови Київської обласної державної адміністрації задекларував гроші, квартири, автомобілі, землю та інше майно. У перший рік повномасштабної війни в Україні Сергій Білецький вказав, що більшість майна належить його дружині — Інні Білецькій (співмешканка — Інна Мисловська — до одруження).

Доходи у вигляді зарплатні Білецький отримував у 2022 році з двох джерел. Перше джерело — комунальне підприємство "Київблагоустрій". Отримана зарплатня — 609 тисяч 988 гривень за рік або 50 тисяч 832 гривні на місяць. Друге джерело — Київська обласна військова адміністрація. Отримана зарплатня — 684 тисячі гривень за 2022 рік або 57 тисяч гривень на місяць. Загальний дохід Білецького у вигляді зарплатні — 1 мільйон 293 тисячі 988 гривень за 2022 рік або 107 тисяч 836 гривень за місяць.

У подружжя Білецьких у перший рік повномасштабної війни в Україні з’явився новий автомобіль — Toyota Highlander 2018 року випуску. Ціна автомобілю в декларації Білецького не вказана. Автомобіль жінки посадовця KIA залишився у користуванні подружжя. Сергій Білецький та його жінка отримали право безоплатного користування на обидві машини. Власник нового автомобілю — Юрій Мисловський.

У другий рік повномасштабної війни в Україні Сергій Білецький залишається працювати на органи державної влади. Посада — заступник голови Київської обласної військової адміністрації. Начальник відомства — Руслан Кравченко. У фінансовому стані подружжя Білецьких у 2023 році майже нічого не змінилося. Сергій Білецький задекларував зарплатню у понад мільйона гривень. Гроші посадовець отримав з державного бюджету. Платник — Київська обласна (військова) державна адміністрація. Різниця в тому, що у 2022 році Сергій Білецький отримував зарплатню з двох джерел — у 2023 році джерело доходу з бюджету Києва або КП "Київблагоустрій" зникло з декларації.

Жінка державного службовця Сергія Білецького, Інна Білецька, у 2023 році продовжила працювати на органи державної влади. Останнє місце роботи — Бориспільська районна державна адміністрація. Підрозділ — управління соціальної та ветеранської політики. Остання посада — начальник відомства. Отримана зарплатня соціальної робітниці на другий рік повномасштабної війни в Україні значно не змінилась.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, які земельні ділянки у Києві виставили на приватизацію. Цільове призначення — будівництво ТРЦ, автостоянка та паркінг, гаражі. Які ціни на землю у Києві — в нашому матеріалі.

Нагадаємо, Петрівська сільська рада роздала землю біля села Лютіж під забудову. Інтереси ТОП-менеджерів — елітне житло, інтереси забудовника — котеджне містечко. Доводити рейдерське захоплення землі лісового фонду будуть в суді. Як протидіють знищенню унікальної природи — деталі справи.

Читайте також про елітний ескорт або як працюють агенції дівчат у Києві.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися