Розпродаж землі почався у Києві: ціни на землю (ФОТО)

Оголошені аукціонні торги

Будівництво ТРЦ, автостоянки та паркінг, гаражі. Які земельні ділянки у Києві виставили на приватизацію, цікавились "Коментарі".

Актуальні тендерні пропозиції з продажу величезних ділянок землі у Києві оприлюднила "Українська універсальна біржа". Серед лотів — землі під будівництво торгово-розважального центру, паркінгу та автостоянки, а також механізованого гаражу. Аукціони оголосив Департамент земельних ресурсів Київської міської державної адміністрації.

Будівництво ТРЦ у Києві

У Голосіївському районі столиці виставили на аукціон земельну ділянку площею 967 квадратних метрів. Комунальне майно знаходиться по вулиці Академіка Заболотного, 47. На цій землі дозволено будівництво ТРЦ з кафе, ресторанами та іншими закладами громадського харчування. 

Земельні торги за будівництво ТРЦ у Києві:

·       стартова ціна лоту — 3 мільйони 707 тисяч гривень з ПДВ;

·       на фінальну суму нараховується ПДВ;

·       мінімальна кількість учасників — два;

·       мінімальний крок — 1% або 37 тисяч гривень;

·       гарантійний внесок — 30% або 1 мільйон 112 тисяч гривень;

·       реєстраційний внесок — 710 гривень;

·       нормативна грошова оцінка — 2 мільйони 597 тисяч гривень;

·       експертна грошова оцінка — 3 мільйони 707 тисяч гривень;

·       період подання пропозицій — до 22 лютого 2024 року до 20:00;

·       дата проведення аукціону — 23 лютого 2024 року об 11:00.

Земельна ділянка, що була виставлена на приватизацію у Голосіївському районі Києва, розташована неподалік станцій метро "Теремки" та метро "Іподром" на трасі міжнародного значення Київ — Ковель — контрольно-пропускний пункт "Ягодин". Цю автомобільну дорогу називають ще "Варшавка" або "Варшавська траса". Поряд із земельною ділянкою знаходиться національний центр "Експоцентр України" (ВДНГ).

Оприлюднені фото земельної ділянки земельної ділянки під забудову ТРЦ у Києві. Кадр з супутника зроблено у 2019 році за допомогою аерозйомки.

До підписання договору купівлі-продажу земельної ділянки переможець тендеру мав сплатити компенсацію за знищення зелених насаджень. Їхню вартість оцінили у майже 44,8 тисяч гривень. Аукціон з приватизації землі під будівництво ТРЦ у Києві був запланований на 16 лютого. Торги скасували. Точна причина скасування аукціону не відома.

Паркінг та автостоянка у Києві

У Дніпровському районі столиці виставили на аукціон земельну ділянку площею 3053 квадратних метрів. Комунальне майно знаходиться по вулиці Райдужна, 1А. На цій землі дозволено будівництво паркінгу та автостоянки.

Земельні торги за будівництво автостоянки та паркінгу у Києві:

·       стартова ціна лоту — 9 мільйонів 606 тисяч гривень з ПДВ;

·       мінімальна кількість учасників — два;

·       на фінальну суму нараховується ПДВ;

·       мінімальний крок — 1% або 96 тисяч гривень;

·       гарантійний внесок — 30% або 2 мільйони 881 тисяч 800 гривень;

·       реєстраційний внесок — 710 гривень;

·       нормативна грошова оцінка — 8 мільйонів 325 тисяч 968 гривень;

·       експертна грошова оцінка — 9 мільйонів 606 тисяч гривень;

·       період подання пропозицій — 22 лютого 2024 року до 20:00;

·       дата проведення аукціону — 23 лютого 2024 року об 11:05.

Земельна ділянка, що виставлена на приватизацію у Дніпровському районі Києва, належить до території транспорту та зв’язку. Оприлюднені фото землі, де планують будівництво паркінгу та автостоянки.

Детальний план території (ДПТ) в межах бульвару Перова, вулиць Сулеймана Стальського, Петра Вершигори та проспекту Генерала Ватутіна передбачає що земельна ділянка під паркінг та автостоянку належить до території транспорту та зв’язку. До підписання договору купівлі-продажу земельної ділянки переможець тендеру має сплатити компенсацію за знищення зелених насаджень. Їхню вартість оцінили у майже 418 тисяч гривень.

Будівництво механізованого гаражу

У Голосіївському районі столиці виставили на аукціон земельну ділянку площею 3450 квадратних метрів. Комунальне майно знаходиться по вулиці Академіка Заболотного, 5Б. На цій землі дозволено будівництво механізованого гаражу.

Земельні торги за будівництво механізованого гаражу у Києві:

·       стартова ціна лоту — 10 мільйонів 989 тисяч гривень;

·       мінімальна кількість учасників — двоє;

·       на фінальну суму нараховується ПДВ;

·       мінімальний крок — 1% або 109 тисяч 890 гривень;

·       гарантійний внесок — 30% або 3 мільйони 296 тисяч 700 гривень;

·       реєстраційний внесок — 710 гривень;

·       нормативна грошова оцінка — 3 мільйони 376 тисяч гривень;

·       експертна грошова оцінка — 10 мільйонів 989 тисяч гривень;

·       період подання пропозицій — до 22 лютого 2024 року до 20:00;

·       дата проведення аукціону — 23 лютого 2024 року об 11:00.

Земельна ділянка, що виставлена на приватизацію у Голосіївському районі Києва, розташована поблизу житлового масиву "Теремки", неподалік станцій метро "Теремки" та метро "Іподром" на трасі міжнародного значення Київ — Ковель — контрольно-пропускний пункт "Ягодин". Поряд із земельною ділянкою знаходиться національний центр "Експоцентр України" (ВДНГ). Оприлюднені фото землі, де планують будівництво механізованих гаражів.

До підписання договору купівлі-продажу земельної ділянки переможець тендеру має сплатити компенсацію за знищення зелених насаджень. Їхню вартість оцінили у майже 1,3 мільйони гривень.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що екологія у Києві дуже погіршилась через тотальну забудову. Кількість пошкоджень заповідників, або спроб їх забудувати зросла більш ніж утричі. Серед прикладів — Лиса Гора, Бабин Яр, озеро Тягле, Троєщинські та Осокорківські луки та інші. У парках Києва за останні 10 років забудували близько 700 гектарів.

Нагадаємо, у Голосіївському парку Києва зафіксували масштабне забруднення водойм. Екологи оглянули каскад Горіхуватських ставків та взяли проби, щоб перевірити якість води.

Читайте також, яка схема економії грошей під час війни є у деклараціях Кличка.

Джерело: © Comments.ua


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


ККК

21 лютого 2024, 11:37

Жидовские твари зеленский, кличко все не нажруться. Когда выставят на аукцион их головы? С удовольствием слелал бы пепельницу.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися