Схеми Кличка із забудовниками або історія про консалтинг у Києві (ФОТО)

Як розвивався будівельний бізнес у столиці та чому багато шляхів ведуть на Донбас

Мер Києва Віталій Кличко обрав собі в команду одіозних менеджерів, які впевнені, що корупційні схеми ніхто не розуміє. Наскільки сильно війна пов’язана з великим бізнесом, розібрались "Коментарі".

В’ячеслав Непоп народився у 1966 році. Місце народження — Бахмут (до перейменування — Артемівськ), Донецька область. Посадовець має вищу освіту. Місце навчання — Харківський авіаційний інститут, спеціальність — літакобудування, кваліфікація — інженер-механік.

Перше місце роботи В’ячеслава Непопа — Київський механічний завод (до перейменування — Авіаційний науково-технічний комплекс імені Антонова, зараз — державне підприємство Антонов). Посади — механік, інженер та командир будівельного загону у молодіжно-житловому комплексі заводу.

Останнє місце роботи — Київська міська державна адміністрація. Посада —заступник мера Києва Віталія Кличка. В’ячеслав Непоп — депутат Київської міської ради від партії УДАР. Напрямки, які курує Непоп у столичній мерії, — департаменти державного архітектурно-будівельного контролю та будівництва та житлового забезпечення. Непоп також координує роботу Солом'янської районної державної адміністрації.

До роботи в мерії Києва В’ячеслав Непоп працював директором комунального підприємства Житлоінвестбуд-УКБ. До цієї компанії місце роботи та посада Непопа — директор будівельної фірми ТММ.

Директор забудовника ТММ та консультант

Компанія ТММ заснована у 1993 році. У підприємстві займалися бізнесом у таких сферах — енергетика, будівництво, торгівля, машинобудівництво та в інших. тощо. Юридична назва — Товариство з обмеженою відповідальністю ТММ. Перший об’єкт будівництва з’явився у Києві у 1994 році — це житлово-офісний будинок.

У портфоліо фірми ТММ є об’єкти будівництва у Києві, в Криму, в Харкові та Житомирі. Нерухомість різного класу — від "економ" до "делюкс". Серед найбільш відомих об’єктів будівництва у Києві є комерційна, елітна та житлова нерухомість.

Відомі об’єкти нерухомості компанії ТММ у Києві:

·       торговий та офісний комплекс "Мандарин-Плаза";

·       ЖК "Тріумф";

·       ТРЦ "КОМОД";

·       житловий та офісний центр "Сонячна брама";

·       ЖК бізнес-класу "Топаз";

·       ЖК "Карат" і ЖК "Едельвейс";

·       ЖК бізнес-класу Alter Ego.

Статутний капітал фірми ТОВ "Т.М.М." становить 747 мільйонів 790 тисяч гривень. Власник — компанія "ТММ РЕАЛ ЕСТЕЙТ ДЕВЕЛОПМЕНТ ПАБЛІК ЛІМІТЕД". Підприємство зареєстроване на Кіпрі. Кінцевий бенефіціарний власник — Микола Толмачов.

Бізнесмену з Торезу (після перейменування — Чистяково, Донецька область) належить 100% акцій "ТММ РЕАЛ ЕСТЕЙТ ДЕВЕЛОПМЕНТ ПАБЛІК ЛІМІТЕД". Толмачов, як і Непоп, закінчив Харківський авіаційний інститут, а потім зайнявся бізнесом.

Директор Житлоінвестбуд-УКБ та консалтинг

В’ячеслав Непоп став першим директором нового комунального підприємства Житлоінвестбуд-УКБ у 2002 році. Засновник — Київська міська рада. Підприємство підпорядковане Департаменту будівництва та житлового забезпечення Київської міської державної адміністрації. Компанія Житлоінвестбуд-УКБ роками фігурує у кримінальних справах та корупційних скандалах. Схеми журналісти, поліція та прокуратура пов’язують із заступником мера Києва Віталія Кличка В’ячеславом Непопом.

Перша декларація В’ячеслава Непопа оприлюднена у квітні 2017 року. В документі посадовець відзвітував про свій фінансовий стан за 2016 рік. Місце роботи — комунальне підприємство з питань будівництва житлових будинків Житлоінвестбуд-УКБ.

За місяць до анексії Криму російськими військами, у лютому 2014 року, дружина В’ячеслава Непопа Антоніна купила квартиру у Києві площею понад 120 квадратних метрів, вартість — 400 тисяч гривень. Непоп на цей час мав елітну квартиру у Севастополі — площа понад 150 квадратних метрів. Дружина — величезний дачний будинок під Києвом у селі Віта-Поштова площею майже 477 квадратних метрів, вартість — 867,5 тисяч гривень. Ще одна квартира у Києві площею 237 квадратних метрів — у спільній власності подружжя з 2003 року.

Серед задекларованого Непопом у 2016 році нового майна — велика земельна ділянка площею 1362 квадратних метрів. Локація — Рожівка, Броварський район Київська область. Антоніна Непоп купила у Києві два гаражі вартістю 200 тисяч гривень кожен. У подружжя були два автомобілі: у чоловіка — Lexus LX 570, у дружини — Toyota Land Cruiser. Обидва 2008 року випуску.

У 2016 році Непоп володів корпоративними правами на підприємство ТОВ Комплекс О.В.В. Частка В’ячеслава Непопа — 22%, контрольний пакет акцій — Микола Толмачов. Посадовець володів обслуговуючим кооперативом "Лісове озеро" та благодійним фондом "Солом'янка". На посаді у КП "Житлоінвестбуд-УКБ" за 2016 рік Непоп заробив понад 642 тисяч гривень, це — 53,5 тисяч гривень на місяць.

Гроші подружжя зберігали у готівці. Валюта — долари та гривня. В’ячеслав Непоп задекларував майже три мільйони гривень та 146 тисяч доларів. Антоніна Непоп мала готівку 2,7 мільйонів гривень та понад 200 тисяч доларів.

У компанії Комплекс О.В.В. власником до 2017 року був В’ячеслав Непоп, потім Микола Толмачов. Остання декларація підприємства вказана за 2018 рік. Свідоцтво платника податку на додану вартість станом на 2024 рік анульоване. Статутний капітал — 11 тисяч 800 гривень. Основний вид діяльності — консультування з питань комерційної діяльності й керування. Інші види діяльності — фонди, трасти, кредитування, дослідження й експериментальні розробки у сфері біотехнологій, неспеціалізована оптова торгівля та інші.

ТОП-10 замовників послуг компанії Комплекс О.В.В.:

·       Метінвест Холдинг;

·       Конкорд Консалтинг";

·       АйСіЮ Консалтинг;

·       СКМ Фінанс;

·       Агропродінвест (група "Укрпромінвест");

·       Смарт Енерджі;

·       Фінансово-консалтинговий центр „Омега-Профіт“;

·       Феркон ЛТД;

·       ФІАП;

·       МС Капітал.

Серед замовників консалтингових послуг компанії, що частково належала заступнику мера Києва Віталія Кличка В’ячеславу Непопу — "Спутнік медіа.нет", "Мастер-тур", "Галс-Реєстр", "Укрресурси" та УАІЕ (повна назва — Українська асоціація інженерів-електриків) та інші.

Кандидат на посаду заступника мера Києва В’ячеслав Непоп наприкінці червня 2018 року вказав у декларації за 2017 рік, що фінансовий стан його родини майже не змінився. Зросла отримана зарплатня у КП "Житлоінвестбуд-УКБ" до 773 тисяч гривень за 2017 рік або понад 64 тисячі гривень на місяць.

Заступник мера Києва Віталія Кличка

В’ячеслав Непоп отримав посаду заступника голови Київської міської державної адміністрації Віталія Кличка у 2018 році. В майновому стані посадовця за рік роботи майже нічого не змінилось. Непоп вказав у декларації за 2018 рік, що зареєстрував ще один благодійний фонд — "Солом'янський", а кооператив "Лісове озеро" змінився на "Лісове3 озеро". В усіх організаціях Непоп — власник.

Зарплатню Непоп у 2018 році отримував з двох джерел — КП "Житлоінвестбуд-УКБ" (понад 619 тисяч за рік) та Київська міська рада (майже 268,7 тисяч гривень за рік). Грошові активи за рік у подружжя В’ячеслава та Антоніни Непоп за рік не змінились.

У 2019 році Непоп виправив декларацію за 2016 рік. В документі змінилось членство суб’єкта декларування в організаціях та їх органах. Мова йде про благодійні фонди "Солом'янський" та "Солом'янка". До цього благодійний фонд "Солом'янський" в деклараціях не фігурував.

У щорічній декларації за 2019 рік В’ячеслав Непоп задекларував майно, якого не було в попередніх деклараціях. Це земельна ділянка під Києвом. Локація — село Віта-Поштова, Бучанський район, Київська область. Власність — Антоніна Непоп, площа — 1470 квадратних метрів. Дата отримання права власності — 30 листопада 2001 рік. Вартість землі в декларації не вказана.

У виправленій декларації за 2019 рік у власності В’ячеслава Непопа "з’явився" житловий будинок площею 478,5 квадратних метрів. Дата набуття власності — 27 березня 2009 року. Локація — Рожівка, Броварський район Київська область. Житловий будинок під Києвом у селі Віта-Поштова з декларації не зник. Площа майже однакова — 476,8 квадратних метрів. Власність — Антоніна Непоп. В обох населених пунктах — Віта-Поштова та Рожівка — є елітна нерухомість та котеджні містечка або плани на забудову цієї землі.

В декларації за 2020 рік В’ячеслав Непоп повідомив про суттєві зміни в майновому стані. Посадовець Київської міської державної адміністрації у вересні 2020 року профінансував одну з політичних сил. Внесок на підтримку партії — 300 тисяч гривень.

У щорічній декларації за 2020 рік Непоп вказав, що отримав в мерії Києва зарплатню — понад 547 тисяч гривень за 2020 рік та матеріальну допомогу — 94 тисяч 650 гривень. Мільйонні грошові активи подружжя майже не змінились.

Фінансовий стан В’ячеслава Непопа знову суттєво змінився у квітні 2021 року. Заступник мера Києва Віталія Кличка задекларував дохід від відчуження нерухомості. Вартість — 5 мільйонів 863 тисяч 950 гривень.

Щорічна декларація заступника мера Києва Віталія Кличка В’ячеслава Непопа за 2021 рік зареєстрована у січні 2024 року. З документу зникла інформація про елітні будинки и та земельні ділянки під Києвом, квартиру у Севастополі. Залишились задекларовані раніше квартири у Києві та інше майно. Додатковий дохід Непопа — продаж або подарунок об’єкту нерухомості за понад 100 тисяч гривень.

Високий дохід дружини посадовця столичної мерії у 2021 році також від відчуження нерухомості. Антоніна Непоп продала нерухомість вартістю чотири мільйони 808 тисяч гривень та 750 тисяч гривень. Новий власник обох об’єктів — Світлана Козлова.

У 2021 році В’ячеслав Непоп та його дружина відкрили рахунки в двох фінансових установах — Ощадбанк та Банк Кредит Дніпро. Доходи від продажу нерухомості у 2021 році В’ячеслав Непоп вказав як активи. Готівкові гроші посадовця у гривні зросли до 8 мільйонів 565 тисяч 950 гривень. Майже така ж сума у його дружини Антоніни Непоп — 8 мільйонів 258 тисяч 500 гривень. Сума грошей у валюті у В’ячеслава та Антоніни Непоп не змінилась — 146 тисяч та 202 тисячі доларів.

Заступник мера Києва Віталія Кличка В’ячеслав Непоп оприлюднив щорічну декларацію за перший рік повномасштабної війни в Україні 29 лютого 2024 року. У документі вказано, що це виправлена декларація за 2022 рік. Сама щорічна декларація посадовця за 2022 рік реєстрі Національного агентства з питань запобігання корупції (НАЗК) відсутня. Оприлюднити декларації за 2022 рік мали до 31 січня, за 2023 рік — до 31 березня.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Києві спалахнув новий скандал через забудову історичного ареалу. Подробиці — за посиланням.

Нагадаємо, Київський міський голова Віталій Кличко під час повномасштабної війни в Україні показав у декларації, як зекономити під час дії воєнного стану в Україні.

Читайте також про схеми заступника мера Києва Віталія Кличка Петра Оленича.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


OBZ

18 березня 2024, 13:48

OBZ===organizacuia bor''bu so zlom//////////////////////////////////////////// Пресс-конференция Владимира Путина после победы на выборах........PROISXODIT NEVIDANNOE===TSAR'' TIRAN DIKTATOR IMPERATOR OLIGARX VOR SEPARATIST TERRORIST RELIGIOZNUI RADIKALIST RASHUST===FASHUSTKII ZAXVATCHIK===PUTIN POSREDSTVOM VUBOROV ZASHISHAET SVOIU VLAST''.......A VSE DOLSHNO BUT'' NAOBOROT===VUBORU DLIA TOGO I PROVODIATSIA CHTOBU VSEX VUSHEPERECHISLENNUX DESTRUKTIVIZMOV NE BULO CHTOBU BULO SOZDANO CHISTOE GUMANNOE ISTINNO DEMOKRATICHNOE OBSHESTVO NA =MIKRO= I =MAKRO= UROVNIAX GEO=BUTIIA.........FASHUST===RASHUST===PUTIN PRAVIT ROSSIEI NAGLUI AGRESSIVNUI I SOSHEDSHUI S UMA OT VLASTI I CHETKO VIDNO KAK ROSSIIANE BOIATSIA PUTINA KOTORUI SPOSOBEN ESHE PRAVIT'' 10=15 LET ROSSIEI===OTSENITE SKOL''KO LIUDEI BUDET UBITO SKOL''KO VSEGO BUDET RAZRUSHENO KAKIE BEDU I STRADANIIA POZNAIUT SLAVIANE CHTOBU VOT ETO ''''''''PUILOSUSHESTVO'''''''''SHULO V ROSKOSHU V ABSOLIUTNOI VLASTI I PERED NIM STOIALI NA KOLENIAX VSE ROSSIIANE........OB ETOM NUSHNO UPOMINAT'' POSTOIANNO===PREZIDENT ROSSII 2000=2008 BORIS NEMTSOV I BUL BU SOVERSHENNO DRUGOI SLAVIANSKII MIR I NEUSHELI ROSSIIANE ETOGO NE PONIMAIUT..........SLEDUET TAKSHE OTMETIT''===IMENNO PUTIN DO SIX POR VMESTE S GAZO=ZOLOTO=NEFTE=IKRNOSTNUM DIKTATOROM ALIEVUM I KONECHNO ZAPADOM SBEREGAIUT =KOLONIAL''NUI STATUS= SLAVIANSKOGO REGIONA NO DO ETOI TEMU =OBSUSHDENIIA= NIKTO DASHE NE PRIKASAETSIA POTOMU CHTO SOBUTIIA NE POZVOIAIUT I VSE DELAETSIA TAK CHTOBU SLAVIANE LATINOSU AFRIKANTSU AZIATU NIKOGDA NE MOGLI NA VUSOKIX POLITICHESKIX UROVNIAX RESHAT'' VOPROS===POCHEMU ONI VSEGDA VECHNO XUSHE SHUVUT CHEM 10=AT'' VUSOKOTEXNOLOGICHESKIX RAZVITUX STRAN ZADEISTVUIUSHIX DEMOKRATIIU I CHELOVECHNUE TSENNOSTI KAK PROPAGANDISTKII SHUPEL POTOMU CHTO NASTOIASHAIA DEMOKRATIIA IMEET ODIN MONOPOLIARNUI EPITSENTR UPRAVLENIIA RAVNOMERNO RAVNOPRAVNO RAVNOUDALENNO RAZVIVAIUSHII VSE ABSOLIUTNO DEMOKRATICHNUE STRANU...........==========NARODU MIRA===VERSHUTE =GUMANISTICHESKIE BRIUSSEL''SKIE REVOLIUTSUI= V ROSSII KITAE INDII IRANE SAUDOVSKOI ARAVII GERMANII FRANTSUI BRITANII USA.........ETO NEVOZMOSHNO NIKOGDA===SKASHUT MNOGIE NO TOGDA SATANINSKOE ZLOE BUTIE BUDET SUSHESTVOVAT'' =NA ZEMLE= VECHNO..........STRANU TIASHELOVESU OBIAZANU PRIZNAT'' SVOEI STOLITSEI===BRIUSSEL'' I TOGDA NASH MIR NACHNET MENIAT''SIA V CHELOVECHNOM POLITICHESKOM I V NRAVSTVENNOM NAPRAVLENIIAX.........ADEKVATNUM SLAVIANAM DOLSHNO BUT'' OMERZITREL''NO I DASHE KAK=TO STUDNO KOGDA ONI VIDIAT CHTO VUTVORIAET PUTIN===ETO USHASNO CHTO MU===SLAVIANE SPOSOBNU POROSHDAT'' TAKIX TVAREI===NELIUDEI OTBROSOV RODA CHELOVECHESKOGO.........==========SDOXNI PUILO TVARIUKA===TU LIUTUI VRAG SIL DOBRA........... Ответить OBZ сегодня, 11:13 OBZ===organizacuia bor''bu so zlom//////////////////////////////////////////////// Зеленський: Путін імітує вибори, а має сидіти на лавці підсудних у Гаазі..........PUTIN===ETO PALACH CHELOVECHESTVA IZ SREDNEVEKOV''IA ZADEISTVUIUSHII METODU STALINA I GITLERA===VEKAMI NEDORAZVITOE GOS=UPRAVLENIE ROSSII PRIVELO K VLASTI CHUDOVISHE===MRAKOBESNUIU GADINU===PUTINA NE IMEIUSHEGO PRAVA SHUT'' SREDI LIUDEI........PUTIN VERNUL NAZAD V PROSHLOE NA 100=300 LET SLAVIANSKII REGION I NE TOL''KO POETOMU PUILO NECHIST'' DOLSHNA BUT'' NEITRALIZOVANA.........TSARIZM TIRANIIA OLIGARXIZM IMPERIALIZM KOLONIALIZM NATSUONAL=SHOVINIZM SEPARATIZM TERRORIZM KORRUPTSUONIZM ZAXVATNICHESKII MILITARIZM RELIGIOZNUI RADIKALIZM KOMMUNIZM PSEVDOKOMMUNIZM===ETO VSE PUTINO=RASHUZM===ABSOLIUTNOE ZLO URODUIUSHEE CHELOVECHESKUIU TSUVILIZATSUIU..........PUTIN RAZVIL '''''''''SAMONAZNACHENIE''''''''' I ETO SLOVO VSE OPREDELIAET===ROSSIIANE NIZVERGNUTU V KROVAVOE PROSHLOE I V ETO ROSHLOE PUITIN SHVURIAET DRUGIE NEZAVISIMUE STRANU I NARODU VOISTINU DEMON===SATANA PRAVIT ROSSIEI.........=========ROSSIIANE===POBESHDAITE STRAX PERED =RUSSKIM FASHUZMOM= VO IMIA TRANSFORMATSUI SISTEMU UPRAVLENIIA ROSSII KOTORAIA NIKOGDA NE BUDET POROSHDAT'' PRAVITELEI URODOV VURODKOV I DEGENERATOV............=========LIUTAIA SMERT'' PUTINU I VSEM RASHUSTAM..........ТРАМП, МОЖЛИВО, І НЕ ПРИ ВЛАДІ, АЛЕ ЙОГО РИТОРИКА ЩОДО УКРАЇНИ НАЛЯКАЛА ЄВРОПУ — THE GUARDIAN........=RP= USA REGRESSIVNO KOLOSSAL''NO =PROSELA= POETOMU AL''TERNATIVU DSHO BAIDENU NE SUSHESTVUET POTOMU CHTO PREZIDENT TRAMP===ETO PADENIE CHELOVECHESTVA V ANTUIDEMOKRATICHESKUIU BEZDNU A PREZIDENT BAIDEN===ETO =GEO=ZAVISANIE= RODA LIUDSKOGO ESHE NA 4=CHETURE GODA =NE TUDA= = NE SIUDA= VO VREMIA KOTORUX AMERIKANSKII NAROD DOLSHEN NAITI V SVOEI GLUBINE DEMOKRATICHESKOGO GUMANISTICHESKOGO LIDERA SOVERSHAIUSHEGO =MONOPOLIARNUI PROBRIUSSEL''SKII PRORUV= NEVEROIATNO OB''EDINIAIUSHII I RAZVIVAIUSHII NARODU ZAPADNOGO MIRA.........Кірбі: Сили оборони почали відступ на Донбасі через снарядний голод..........SOKRASHENIE POSTAVOK BOEPRIPASOV I VOORUSHENII NA UROVEN'' 1/10 SUSHESTVENNO POMOGLO PUTINU VZIAT'' VLAST'' PREDVARITEL''NO UBIV ALEKSEIA NAVAL''NOGO KOTOROGO PUTIN NIKOGDA BU NINAKOGO NE POMENIAL===ETO VSE IGRU SHOU=TSURKA KREMLIA........I ZAPAD DEISTVUET OCHEN'' SOLIDARNO==VSE IGROKI USA BRITANIIA GERMANIIA FRANTSUIA SNIZILI POSTAVKI VOORUSHENII V UKRAINU V PERIOD =SAMONAZNACHENIIA= PUTINA CHTO SVIDETEL''STVUET O EDINOM PLANE VERSHUMOM EDINUM ZAPADNUM UPRAVLENIEM........TAKSHE ZAPADNOI OLIGARXIEI UVASHAIUTSIA DEN''GI VUMUTUE IZ ROSSII POD EGIDOI PUTINA I TAK OBNASHAETSIA ISTINNUI =TSENNOSTNUI FUNDAMENT= ZAPADNOGO MIRA SUSHNOST'' KOTOROGO===ETO OGRABLENIE VSEX KONTINENTOV V POL''ZU IMPERSKOGO I KOLONIAL''NOGO OLIGARXATA 200=STA STRAN..........PUTIN VMESTE S ZAPADOM OGRABILI ROSSIIU I SLAVIAN I TO CHTO PROIZOSHLO ZATEM LOGICHNO===ETO POSTOIANNAIA DESTABILIZATSUIA OBVOROBVANNUX BEDNIAKOV I KAKAIA BU NE BULA DEMOKRATIIA V ROSSII V UKRAINE ZAPAD VSEGDA BUDET ZAPRESHAT'' DOSTISHENIE V SLAVIANSKOM REGIONE 1.500=3000 EVRO=DOLLAROVUX ZARPLAT OBUCHNUX PROSTUX GRASHDAN TOEST'' SLAVIANE LATINOSU AFRIKANTSU AZIATU DOLSHNU NAXODITSIA VECHNO PRI LIUBUX DEMOKRATIIAX NA 3=6 UROVNIAX KOLONIAL''NOGO BUTIIA...........I SUSHNOSTNOE OTNOSHENIE IMPERIALISTOV ZAPADA K POL''SHE RUMUNII CHEXII SLOVAKII BOLGARII GRETSUI ISPANII IMENNO TAKOE===ETI STRANU VECHNO DOLSHNU BU'' AGRARNUMI ANKLAVAMI 2=GO SORTA POTREBLENIIA I TSUVILIZATSUONNUX PERSPEKTIV........==========MU TREBUEM PEREDAT'' UKRAINE 2=6 TRILIONOV RUSSKIX EVRO=DOLLAROV OSEVSHUX ZA PREDELAMI ROSSII===ROSSIIA USHE DOLSHNA UKRAINE TRILION EVRO=DOLLAROV I ETA SUMMA DO 2042 GODA VUROSTET MNOGOKRATNO........Китай допустив можливість участі в українському мирному саміті.............SI PRINIAT V IMPERSKII VSEMIRNUI TENEVOI UPRAVLENCHESKII BLOK POETOMU SI VEDET SEBIA =GEO=TUMANNO= =NE TUDA= =NE SIUDA= NO SI OBIAZAN OTVERGAT'' =NOVUE TERRITORIAL''NUE REAL''NOSTI= DIKTUEMUE PUTINUM I LIUBUMI DRUGIMI PRAVITELIAMI I ETO I BUDET ISKRENNEI ZASHITOI =STATUSA OON=...........=========MU TREBUEM ISKLIUCHENIIA ROSSII IZ =OON= =G20=............=========MU TREBUEM OSVOBODIT'' UKRAINU VOENNUM PUTEM===VOENNAIA SILA ZAPADA ONA VOOBSHE NE ZADEISTVOVANA DLIA REALIZATSUI POLNOGO VUDVORENIIA RUSSKOGO FASHUZMA IZ UKRAINU........OPUT UKRAINU OBIAZAN NAUCHIT'' VSEX PRAVITELEI DESPOTOV UVASHUTEL''NO OTNOSITSIA K MESHDUNARODNOMU TERRITORIAL''NOMU PRAVU.........=========ROSSIIANE===VSTUPAITE V =SVOBODA ROSSII= I =RDK= VO IMIA LIKVIDATSUI RASHUZMA I PUILO VURODKA........========= =XLEBOM SOL''IU= VSTRECHAITE ROSSIIANE===MOSKVICHI =RDK= I =SVOBODU ROSSII= POBESHDAIUSHIX PUILO BESTIIU.........========LIUTAIA SMERT'' PUTINU===UBIITSE VSEGO SHUVOGO PROGRESSIVNOGO CHELOVECHNOGO I DEMOKRATICHESKOGO........

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися