Історичні моменти з прапором України на Київщині розповів Кулеба (ВІДЕО)

Прапор України став символом свободи та боротьби для всього світу

Український прапор майорить на вулицях, будинках, автівках як в Україні, так і за кордоном. Про один з головних символів незламності українців перед ворогами під час окупації Київщини розповів голова Київської обласної військової адміністрації Олексій Кулеба, передають "Коментарі".

"Київщина однією з перших відчула на собі масштабні масові звірства російської армії. Вони нищили все українське. Зокрема, наші державні символи. 24 лютого на головному флагшткові Макарівської громади підняли національний прапор. Через обстріли кріплення стягу було пошкоджене, і він упав. У другій половині березня, після деокупації, його закріпили на фасаді Будинку культури. Вже на початку квітня один із поранених добровольців тероборони ініціював повернення прапора на флагшток. Тепер синьо-жовтий стяг майорить у центрі Макарова", — сказав Кулеба.


Прапор України на зруйнованому будинку в Ірпені нагадує про звірства та злочини російських окупантів у Київській області.

"В Ірпені український прапор висить на одному з пошкоджених житлових комплексів. Мешканці будинку, повернувшись додому, побачили свою вщент розбиту домівку. Український прапор тут — це символ нашої незламності. Цей стяг на деокупованій Київщині бачать іноземні делегації, а разом з ним — злочини росіян", — наголосив голова Київської обласної військової адміністрації.


Синьо-жовтий стяг українці встановлюють у звільнених містах та селах як символ незламного духу. Так було і в багатостраждальній Бородянці.

"У Бородянці після звільнення селища від окупантів добровольці та рятувальники розбирали завали зруйнованих будинків, а потім спільно, на п’ятий день деокупації, на центральній площі підняли український прапор як символ стійкості та спільних зусиль", — нагадав Кулеба.


Прапори України майорять на техніці та в руках військових, які боронять українську землю, у мирних містах та селах.

"У Броварах майорить найбільший прапор на рекордній для нашій області висоті. Завдяки українським захисникам та захисницям сюди не прийшли війська Росії. Міста та села Київщини постраждали, але цим втримали України, прикривши собою столицю", — зазначив голова Київської ОВА.

Усі українці мають спільну мрію – підняті синьо-жовті прапори над усіма тимчасово окупованими населеними пунктами.

"У День Державного прапора закликаю усіх жителів вільних міст Київщини вивісити на своїх домівках синьо-жовті стяги. Зробимо це за ті українські міста, які зараз тимчасово окуповані рашистами, і над якими, поки що, не здійнявся наш національний символ. Зробимо це з думкою про тих, хто зараз знаходиться в окупації. Зробимо це з вірою в те, що скоро всі жителі країни будуть вільні і зможуть підняти прапори свободи над своїми домівками. Ми сильні і ми переможемо", — підсумував Кулеба.

 скасували прийом споживачів в "Центрі комунального сервісу" та "Київводоканалі" через проведення регламентних робіт. Також з 22 до 24 серпня у Києві скоротили графік роботи всіх видів громадського транспорту із 06:00 до 21:00. Раніше на такий самий графік перевели роботу метрополітену в Києві.

В центрі Києва перекрили головну вулицю. Через "парад" знищеної бойової техніки російських окупантів на Хрещатику маршрут автобусу №114 не курсуватиме вулицею Хрещатик з 22 до 25 серпня. Нову схему руху цього маршруту можна подивитись за посиланням.

Влада Києва та у Київській обласній військовій адміністрації закликали місцевих мешканців бути особливо пильними цього тижня, завчасно планувати свої поїздки, дотримуватися комендантської години та за сигналів повітряної тривоги одразу прямувати в укриття.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що киянам та гостям столиці не радять відвідувати місця масового скупчення людей та закликають особливо відповідально ставитись до сигналів повітряної тривоги 23 та 24 серпня.

Читайте також, що в Ірпені на тиждень перекрили рух автомобільного транспорту в районі залізничного мосту. 

Читайте также