Столичні експерти розповіли, як відрізнити справжній сир від сирного продукту

Експерти дали кілька порад, щоб покупець в магазині не переплутав сир з сирним продуктом

Між сиром і сирним продуктом існує величезна різниця. Перший виготовлений з натурального молока, до складу другого входять здебільшого рослинні жири. В ефірі програми "Сніданок з 1 + 1" Дієтолог Борис Скачко та експерт Ольга Карі розповіли про те, як легко відрізнити сир від сирного продукту в супермаркеті.

Перше, на що слід звернути увагу при виборі сиру — це ціна. Виготовлений з молока сир апріорі не може коштувати дешево. Вартість сирного продукту, навпаки, завжди набагато менше. І навіть ті сирні продукти, які можна знайти на полицях супермаркетів, на думку експертів, продаються за завищеною ціною. Однак їх цінник все ж нижче, ніж у натурального сиру. Такий продукт, до слова, не дуже корисний для здоров'я.

"Якщо в сирному продукті тваринний жир замінений рослинним жиром, то такий продукт безумовно буде напружувати обмін речовин, погіршувати роботу печінки та в принципі шкоду для здоров'я приносити", - говорить дієтолог Борис Скачко.

Наступний критерій — запах. Натуральний сир завжди пахне молоком і не має вираженого запаху, чого не можна сказати про сирний продукт. Як правило, його якраз таки та видає занадто різкий і сильний запах.

Відрізнити сир від сирного продукту також можна і за зовнішнім виглядом.

"У сирному продукті вона так само як і в більшості продуктів, до того ж для привабливого кольору туди ще додають і барвники, тому він стає ще більш шкідливим", - зазначає Ольга Карі.

Зверніть увагу при виборі, що натуральний сир повинен бути пружним, твердим і пористих, якщо мова не йде про такий сирі як брі. Сирний продукт своєю чергою завжди ламкий і в'язкий.

Нагадаємо, раніше сайт "Коментарі. Київ інформував читачів, що в Київській області виявили небезпечний польський сир. Експерти звернули увагу на одну з добавок в складі м'якого сиру. Детальніше про це читайте в нашому матеріалі.

Також видання повідомляло, що в Київській області в популярних цукерках знайшли небезпечну добавку. Детальніше про це читайте в матеріалі на нашому сайті.




Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися