На різдвяні свята з Києва призначили додаткові рейси поїздів

Оприлюднено графіки курсування додаткових поїздів

Напередодні Різдва з Києва за кількома напрямками призначили додаткові рейси поїздів. Про святкові маршрути розповіли в державному підприємстві "Укрзалізниця", передають "Коментарі".

За даними перевізника, додаткові рейси поїздів курсуватимуть з 6 по 8 січня з Києва до Львова, Дніпра, Харкова та Кривого Рогу.

Розклад додаткових рейсів поїздів з Києва на 6-8 січня:

·       №№191/192 Київ — Львів: 8 січня відправлення з Києва о 07:44, прибуття до Львова о 15:28. Зворотно 8 січня відправлення зі Львова о 08:06, прибуття до Києва о 15:38.

·       №№180/179 Київ — Дніпро: 6 та 8 січня відправлення з Києва о 09:53, Прибуття до Дніпра о 18:25. Зворотно того ж дня відправлення з Дніпра о 08:51, прибуття до столиці о 17:05.

·       №№104/103 Київ — Харків: 8 січня о 09:40 з Києва, прибуття о 17:15. Зворотно того ж дня о 10:48, прибуття о 18:41.

·       №№176/175 Київ — Кривий Ріг: 8 січня відправлення з Києва о 06:19 через Миронівку, станцію ім. Тараса Шевченка, Олександрію із прибуттям до Кривого Рогу о 15:07. Зворотно в той же день відправлення з Кривого Рогу о 08:09, прибуття до столиці о 16:26.

Окрім того, до 8 січня включно курсуватиме прямий рейс Інтерсіті+ з Києва до Славська "Лижний експрес" №745.

Нагадаємо, у Києві весняна тепла погода протримається ще кілька днів, а наприкінці січня на киян та мешканців Київської області чекатиме значне похолодання та снігопади. За даними синоптиків, на Київщині встановили січневі рекорди, як максимальної, мінімальної, так і середньої температури повітря за всю історію метеорологічних спостережень для 1 січня, а також абсолютний максимум температури для всього місяця січня. Потепління триватиме у Києві та регіоні до 4-5 січня. Напередодні Різдва температура повітря помітно знизиться. 

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Київська дитяча залізниця до новорічних свят відкрила зимовий рух поїздів. Маршрут залізничним кільцем починається від станції Київ-Пасажирський дитячий. Вона розташована у Сирецькому парку. Святковий потяг курсуватиме до кінця січня по вихідним та святковим дням, а під час шкільних канікул — з четверга по неділю з 10:30 до 18:50. Дістатися до вокзалу Київ-Пасажирський дитячий можна кільцевою електричкою до станції "Сирець".

Крім того, у Києві на різдвяні свята курсуватиме казковий ретро-поїзд. У складі "Різдвяного експреса" два старовинні паровози, п'ять пасажирських вагонів та вагон-буфет. На вокзалі пасажирів ретро-поїзду зустрінуть казкові помічники Святого Миколая, а у вагонах вихованці Київської дитячої залізниці проведуть цікаву екскурсію про історію Києва.

Тим часом в Київському зоопарку до Нового 2023 року, який за східним календарем проходитиме під символом чорного водяного кролика, відкрили тематичну експозицію. На виставці можна познайомитись з представниками самих незвичайних порід домашніх вуханчиків. Це чорно-вогняні кролі та Бельгійські фландри. Подробиці роботи виставки та фото чорно-вогняних кроликів — за посиланням.

Читайте також, де у Києві працюватимуть святкові ярмарки продуктів.

Читайте также