Море або Карпати: куди найчастіше їдуть відпочивати кияни

Опитування української соціологічної групи "Рейтинг" показало, що серед українців з метою туризму найчастіше подорожують кияни, а це - 53% населення.

Згідно з результатами опитування, за останні два роки, жителі столиці найчастіше їздили в Карпати (55%), а на другому місці виявилися морські курорти на півдні України (48%). Також серед популярних місць для відпочинку городяни виділяють природні пам'ятки (35%), цікаві міста (26%) та історичні місця (17%).

Відомо, що найчастіше в межах країни подорожують люди у віці 18-29 років. Трохи менше, але теж часто їздять в подорожі кияни у віці 30 - 39 років. Переважно ці люди фінансово забезпечені й мають власний автомобільний транспорт. Мало подорожують громадяни, які досягли 50 - 59-річного віку. Зовсім рідко - 60-річні.

Як виявилося, Карпати - найпопулярніше місце для туризму в Україні. Сюди людям хочеться їхати набагато частіше, ніж на море або курорт.

Нагадаємо, що з початку 2021 року столицю України відвідали понад 300 тисяч іноземців, які принесли в бюджет столиці мільйони гривень. Мер столиці Віталій Кличко зазначив, що туризм - одна з ключових складових міста і він привабливий тим, що ціни в порівнянні з іншими країнами тут набагато нижче.

Раніше видання "Коментарі. Київ "повідомляло, що туризм в Києві продовжує розвиватися, адже в цьому плані місто багате і на історичну спадщину, і на неймовірно красиві пейзажі, і на різноманітні арт-об'єкти сучасної урбаністики. Мер столиці Віталій Кличко розповів, що частими гостями Києва є жителі Близького Сходу, зокрема Саудівської Аравії, ОАЕ, Ізраїлю та Туреччини.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


ELIT-SHOP Интернет-магазин товары для туризма

24 вересня 2021, 20:48

Спасибо за интересную и полезную информацию.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися