На Київщині можна відвідати унікальну віслючу ферму (ВІДЕО)

Туристична локація знаходиться в Обухівському районі

В Обухівському районі Київської області розташована єдина в Україні віслюча ферма. Про цей туристичний магніт йдеться у сюжеті видання "Життя і слово", передають "Коментарі".

Віслюча ферма знаходиться неподалік Обухова — у селі Великі Дмитровичі. Спочатку засновники віслючої ферми відкрили невеличкий зоопарк із косулями, єнотами та іншими тваринами. Окрім віслюків, зараз на території ферми мешкають кози, гуси, індики, а у водоймі розводять кілька видів риби.

За словами одного з засновників віслючої ферми Євгена, надихнула створити цей проєкт дружина його брата Світлана.

"Мій брат Володимир і Світлана переїхали 10 років тому з міста до села Великі Дмитровичі. Володимир собі створив умови для розваг — це озеро, рибалка, баня. А Світлана, тому що дуже любить тварин, почала створювати міні домашній зоопарк. Врятувала двох коней, забрала з бійні, підлікували", — розповів Євген.

Поповнювати зоопарк допомагали знайомі. Вони привозили на ферму різних тварин, повідомив Євген.

"Ми спочатку взяли п’ять віслюків з дітками. Перших два місяці ми займались із десятком. Зараз на нашій фермі 26 дорослих віслюків, 26 їхніх діток і один віслюк-батько, наш султан — Афанасій. Афоня — єдиний жеребець на фермі", — зазначив Євген.

На території віслючої ферми діти можуть покататись на віслюку. Тут також є гостьові будинки, альтанки та дитячий майданчик. Дорослим пропонують прогулянки на човні та придбати екологічну продукцію з віслючого молока.


У Київській області також створили екскурсійний маршрут вихідного дня з основними природними та історичними локаціями та неповторними краєвидами. Він має чотири зупинки у заповіднику, парку, історичних та мальовничих місцях. Розпочинається подорож із Переяслава.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Київській області створили цікавий екскурсійний маршрут вихідного дня з основними романтичними локаціями у Білій Церкві. Туристичний маршрут має чотири зупинки у неймовірно привабливих і романтичних восени місцях. Під час відпочинку на цих локаціях можна зробити мальовничі фото та провести незабутній час із родиною.

Нагадаємо, у Київській області в рамках патріотичного проєкту створили екскурсійний маршрут під назвою "Стежками Миколи Пимоненка". Туристичний маршрут має п’ять зупинок, а розпочинається з Боярського краєзнавчого музею.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися