На Київщині розробили романтичний туристичний маршрут (ФОТО)

За кілька днів можна цікаво та гарно відпочити усією родиною

У Київській області створили цікавий екскурсійний маршрут вихідного дня з основними романтичними локаціями у Білій Церкві. Про це повідомляють "Коментарі" з посиланням на інформацію Управління туризму Київської обласної державної адміністрації.

Туристичний маршрут має чотири зупинки у неймовірно привабливих та романтичних восени місцях. Під час відпочинку на цих локаціях можна зробити мальовничі фото та провести незабутній час з родиною.

Розпочинається подорож з Білої Церкви. Місто розташоване у 85 кілометрах від Києва. Це одне з найстаріших міст давньоруської держави, засноване у 1032 році. У Білій Церкві можна відвідати визначні історичні пам'ятки та пізнавально провести цілий день.

Друга зупинка туристичного маршруту у майже трьох кілометрах від центру Білої Церкви. Це старий водяний млин та гребля на річці Рось. Кам'яна споруда та гребля були збудовані в першій половині ХІХ століття. Тут є пішохідний міст, що сполучає обидва береги міста. З млина відкривається романтична панорама з видом на осінню річку Рось.

На відстані п’яти кілометрів від водяного млина третя зупинка туристичного маршруту. Це дендропарк "Олександрія". Понад двісті років ця локація є гордістю не тільки Київщини, а й усієї України. На вас чекає колоритний осінній лісостеповий ландшафт. Тут золотий дубовий ліс поєднується зі ставками, луками та галявинами. Природні пейзажі дендрапарку доповнюють виконані в романтичному стилі містки, альтанки та павільйони.

Заключна зупинка на маршруті — екоферма Бабині кози. Вона розташована у селі Галайки в 60 кілометрах від дедропарку "Олександрія". Тут можна дізнатися про виробництво молочної продукції та секрети сироваріння, власноруч подоїти козу та продегустувати смачні продукти.

У Київській області в рамках патріотичного проєкту створили екскурсійний маршрут під назвою "Стежками Миколи Пимоненка". Туристичний маршрут має п’ять зупинок, а розпочинається з Боярського краєзнавчого музею. Подробиці дізнавайтесь у нашому матеріалі.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що бюджет Києва з початку року отримав 46,6 мільйони гривень туристичного збору, що майже на 12 мільйони гривень більше, ніж у 2020 році. У столичній мерії заявили, що туристична галузь у Києві поступово виходить із кризи, яку спричинила пандемія коронавірусу. Зокрема, цього року столицю відвідали пів мільйони іноземних туристів та понад 1,2 мільйона — внутрішніх. 

Нагадаємо, середній турист залишає в Києві за добу від 300 до 500 доларів. Це проживання в готелі, це їжа, це концерти, проведення часу.

Читайте також, що Київ посів перше місце у рейтингу Forbes з легкості ведення бізнесу.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Ростислав

5 лютого 2023, 22:41

Чому використовуєте моє фото без мого дозволу і навіть не вказуєте авторство?

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися