Стало відомо, скільки грошей заробив Київ на туризмі

Та як розвивають туристичну галузь у столиці

Бюджет Києва з початку року отримав 46,6 мільйони гривень туристичного збору, що майже на 12 мільйони гривень більше, ніж у 2020 році. Про це розповів депутат Київської міської ради, секретар постійної комісії з питань культури, туризму та суспільних комунікацій Володимир Андрусишин, передають "Коментарі".

За його словами, туристична галузь у Києві поступово виходить із кризи, яку спричинила пандемія коронавірусу. Зокрема, цього року столицю відвідали пів мільйони іноземних туристів та понад 1,2 мільйона — внутрішніх. Найбільше іноземців відвідали Київ з Німеччини, США, Туреччини, Ізраїлю та Білорусі.

"Наразі наша столиця — одне з найулюбленіших міст для багатьох туристів з усього світу. Дуже гарні показники роботи цього року. Майже відновилося авіасполучення міста Київ з багатьма містами Європи, як це було у доковидний час. Зараз ми виключно залежимо від епідемічної ситуації. Якщо вона не буде погіршуватися, то з туризмом у Києві усе буде добре", — сказав депутат Київської міської ради.

Голова профільної комісії Київради зазначив, що у Києві під час локдауну та посиленого карантину більшість закладів культури були закриті, тому що у пріоритетах столичної влади були допомога лікарям, медичним та освітнім закладам. Наразі у Києві розвивають привабливість для туристів, зокрема, гастротуризм, а також розробляють нові туристичні маршрути.

Під час відповідей на питання киян Володимир Андрусишин розповів, чи потребує захисту нематеріальна спадщина українців. "Все, що передається з покоління в покоління, це наші пісні, наші танці, це Петриківський розпис, це всесвітньо відома наша страва — борщ — це все є нематеріальна спадщина України. Те, що потребує особливого захисту сьогодні в ситуації війни на сході України — це наша українська мова", — вважає депутат Київради.

Нагадаємо, середній турист залишає в Києві за добу від 300 до 500 доларів. Це проживання в готелі, це їжа, це концерти, проведення часу.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Києві значно скоротили фінансування бюджетної програми розвитку туризму на 2022-2024 роки. На цільову програму протягом 2022-2024 років виділять 118,9 мільйонів гривень, що майже вдвічі менше, ніж виділяли на розвиток туризму у столиці у 2019-2021 роках.

Читайте також, що Київ посів перше місце у рейтингу Forbes з легкості ведення бізнесу.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися