У Київській області з’явився новий туристичний маршрут (ФОТО)

Що цікавого можна побачити стежками Миколи Пимоненка

У Київській області в рамках патріотичного проєкту створили екскурсійний маршрут під назвою "Стежками Миколи Пимоненка". Про це повідомляють "Коментарі" з посиланням на інформацію Управління туризму Київської обласної державної адміністрації.

Туристичний маршрут має п’ять зупинок, а розпочинається з Боярського краєзнавчого музею. Саме у цьому закладі, який розташований у 27 кілометрах від Києва, можна замовити цю екскурсію. Колекція музею у Боярці налічує понад 15 тисяч предметів історичної та культурної спадщини Київського регіону. Боярський краєзнавчий музей створили у 1992 році на базі літературно-меморіального музею Миколая Островського. В його колекції є багато мальовничих картин заслужених художників України.

У музеї також можна ознайомитись з експозиціями "Боярка часів Української революції 1917-1921 років", матеріалами про Другу світову війну та сучасною під назвою "Вони творці нової історії", яку присвятили учасникам бойових дій на Донбасі.

За три кілометри від Боярського краєзнавчого музею в селі Малютянка на туристичному маршруті учасників чекає музей Миколи Пимоненка. Тут можна дізнатися не тільки про життя та творчість художника, а й про історію краю. Музей має краєзнавчі матеріали, експонати про Другу світову війну та матеріали про інших видатних мешканців Малютянки.

Поряд з музеєм Миколи Пимоненка розташований Малютянський ставок. Мальовнича водойма відіграє значну роль у побутовому житті селян. Після відвідування місцевого ставка на екскурсійному маршруті церква Покрови Пресвятої Богородиці. Цей затишний український православний храм є важливим духовним осередком Малютянки.

На відстані 400 метрів від церкви учасників екскурсії чекає міський декоративний розсадник "Теремки". Саме на цій локації столичне комунальне об’єднання "Київзеленбуд" вирощує за сучасними технологіями понад 80 видів дерев та чагарників, акліматизованих до погодних умов Київської області. Під відкритим небом вирощують рослини для живої огорожі, декоративні кущі та алейні дерева.

В Управлінні туризму Київської обласної державної адміністрації зазначили, що жодне село Київської області, а можливо й всієї України, не було так представлено у творах живопису кінця XIX-XX століть, як село Малютянка. Понад 20 років тут жив і творив всесвітньо відомий художник Микола Пимоненко, який у своїх роботах увічнив неповторний образ українського села.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що бюджет Києва з початку року отримав 46,6 мільйони гривень туристичного збору, що майже на 12 мільйони гривень більше, ніж у 2020 році. У столичній мерії заявили, що туристична галузь у Києві поступово виходить із кризи, яку спричинила пандемія коронавірусу. Зокрема, цього року столицю відвідали пів мільйони іноземних туристів та понад 1,2 мільйона — внутрішніх. 

Нагадаємо, середній турист залишає в Києві за добу від 300 до 500 доларів. Це проживання в готелі, це їжа, це концерти, проведення часу.

Читайте також, що Київ посів перше місце у рейтингу Forbes з легкості ведення бізнесу.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися