Поїзди з Києва курсуватимуть за новим прискореним графіком

Зміни у розкладі набудуть чинності у грудні

З Києва за новим зимовим графіком з середини грудня курсуватимуть дванадцять пар швидкісних поїздів. Про це повідомили в "Укрзалізниці", передають "Коментарі".

Серед найбільш прискорених поїздів маршрут №13/14 "Київ — Солотвино — Київ". Зі столиці за новим графіком він прибуватиме до Солотвино на понад три години раніше та майже на дві з половиною години швидше у зворотному напрямку.

Прискорять й поїзд №84/83 "Київ — Маріуполь — Київ". До Маріуполя він діставатиметься раніше на понад дві години та майже на півтори години швидше прибуватиме до Києва. Поїзд №145/146 "Київ — Ізмаїл — Київ" прискориться з прибуванням до Ізмаїлу на 49 хвилин та на годину — до столиці. Відкриваються також сім рейсів до лижного курорту "Буковель", з них дві пари поїздів курсуватимуть за маршрутом "Київ — Рахів — Київ".

Загалом за новим зимовим графіком запускають 19 пар нових поїздів, ще 49 поїздів — за прискореним маршрутом. Новий графік набуде чинності з 12 грудня. Продаж квитків на всі ці поїзди вже відкрили.

Окремо слід відзначити поїзд №5/6 "Маріуполь — Рахів". Він курсуватиме за новим найдовшим маршрутом та з’єднає Київську область з одинадцятьма регіонами України. В "Укрзалізниці" також анонсували запуск двох нових швидкісних поїздів з Києва до Тернополя. Перший рейс планують запустити до кінця цього року.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Київ та Варшаву планують з'єднати лінією швидкісної залізниці. З української сторони швидкісна залізнична лінія буде пролягати з Києва через Рівне та Ковель, з польської — через Люблін до Варшави. Швидкість потяга становитиме до 250 кілометри на годину. Розробкою проєкту займається італійський підрядник.

Читайте також, що зі столиці України до Польщі відновили курсування поїзда "Київ — Варшава".

Джерело: https://t.me/UkrzalInfo/856


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися