На Київщині з’явився новий зимовий туристичний маршрут

Локації розташовані неподалік Києва

У Київській області розробили маршрут зимової мандрівки з особливим шармом. Про це повідомляють "Коментарі" з посиланням на інформацію Управління туризму Київської обласної державної адміністрації.

Цінителям зимового відпочинку пропонують подорож до Білої Церкви. Туристичний зимовий маршрут не залишить без незабутніх вражень, обіцяють організатори.

Розпочинається подорож з Зимового палацу Браницьких у Білій Церкві за 83 кілометри від Києва. Це — унікальна пам’ятка архітектури національного значення. Палац збудували у 1796 році як житлове зимове приміщення поміщиків Браницьких, а влітку графи жили в літньому палаці парку "Олександрія". Нині в приміщенні Зимового палацу знаходиться школа мистецтв №1 та архівний відділ Білоцерківської районної державної адміністрації.

Друга зупинка туристичного маршруту за чотири кілометри від Зимового палацу Браницьких. У дендропарку "Олександрія" ви зустрінетесь з елементами романтизму та сентименталізму. Тут вражають могутні дерева, що створюють чудові пейзажі, а також художнє поєднання відкритих та закритих просторів і дальніх перспектив. В Управлінні туризму Київської ОДА радять відвідати також Музей живої природи флори та фауни "Олександрія".

Третя зупинка — Замкова гора за 4,7 кілометри від дендропарку. Цей форпост для оборони південних рубежів на схилах річки Рось був заснований у 1032 році Київським князем Ярославом Мудрим. Вперше згадується в "Повчанні" Володимира Мономаха, остання згадка — в "Іпатіївському літописі" XIII століття. У 2013 році на горі було завершено будівництво Храму Святого Великомученика Георгія Побідоносця.

Завершує туристичний маршрут торгова площа у Білій Церкві за кілометр від Замкової гори. Тут запалили святкові вогники міської ялинки, неймовірно гарно та святково, звучить різдвяна музика. 

Ще одне з найцікавіших місць для зимових розваг та відпочинку знаходиться в Обухівському районі Київської області. У селі Копачів можна відвідати "Парк Київська Русь". Тут дорослі та діти зможуть долучитися до давніх слов'янських зимових забав.

У Київській області можна покататися на лижах чи сноуборді. За сорок хвилин їзди від Києва знаходиться курорт Gvozdoff, розташований у селищі Гвоздів. Тут нові підйомники та спорядження.

Нагадаємо, у першому місяці наступного року буде 12 офіційних вихідних днів. На початку січня на українців чекають два невеликі вікенди по три дні. Неробочими у січні будуть субота, 1 січня, неділя, 2 січня, та понеділок, 3 січня. Потім п'ятниця, 7 січня, субота, 8 січня, та неділя, 9 січня. У четвер, 6 січня, буде скорочений день. 



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися