Чорнобильську зону закрили для відвідування туристів

Оператори пов’язують це з загрозами військового вторгнення

Чорнобильську зону з 19 лютого закрили для туристичних відвідувань на невизначений строк. Про це розповів голова Асоціації чорнобильських туроператорів Ярослав Ємельяненко, передають "Коментарі".

За його словами, офіційною версією закриття Чорнобильської зони назвали "технічні причини", проте скоріше за все це пов’язано з загрозою російської агресії та близькістю кордону з Білоруссю. Ємельяненко повідомив, що останнім часом, не дивлячись на військове напруження, Чорнобиль відвідало багато українців та іноземних туристів.

"Ці люди почуваються в безпеці, знаходячись в Києві та обираючи подорожі Київською областю, зокрема – до Чорнобильської зони… Приймаючи до уваги те, що сучасні технічні засоби дають змогу в реальному часі бачити будь-які переміщення збройних сил всіх сторін та швидко на них реагувати, а також відсутність рекомендацій від влади залишити Київ, сподіваємося, що заборона відвідувати Чорнобиль вже скоро буде скасована", — прокоментував голова Асоціації чорнобильських туроператорів.

На його думку, відкриття Чорнобильської зони для туристів, сприятиме нормалізації ситуації, особливо враховуючи закінчення військових навчань на території Білорусі 20 лютого. Експерт нагадав, що до України, Києва та Чорнобиля прикута увага міжнародних ЗМІ, які розповсюджують інформацію щодо настроїв українців та ситуації в країні.

"В сучасній гібридній інформаційній війні Чорнобильський туризм може стати важливим каналом розповсюдження інформації про боєздатність української армії, її рішучу готовність дати відсіч будь-якому загарбнику та безпеку перебування в нашій країні. Світ сприймає чорнобильський туризм в прикордонній з Білоруссю території, як один зі знакових маркерів стабільності України", — вважає Ємельяненко.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Київській області можна відвідати унікальний заповідник. У Національному історико-етнографічному заповіднику у Переяславі взимку можна відвідати кілька цікавих локацій. Це один із найбільших українських музейних комплексів, до складу якого входять понад 400 культурних пам'яток і десятки тематичних музеїв. Подробиці — в нашому матеріалі.

Читайте також, де неподалік Києва можна цікаво відпочити у новому пішохідному турі.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися