Під Києвом триває відновлення пошкодженого війною житла

Відновлення пошкоджених будинків триває у Горенці

У Горенці внаслідок бойових дій під час повномасштабного вторгнення російських окупантів пошкоджено майже пів тисячі об’єктів інфраструктури. Про процес відновлення житлових будинків розповіли у Гостомельській селищній військовій адміністрації, передають "Коментарі".

За даними відомства, в селищі Горенка Гостомельської громади під час обстрілів та бойових дій було пошкоджено 482 об’єкти інфраструктури, з яких пошкоджених об’єктів першої категорії руйнації — 170. Гостомельська селищна військова адміністрація проводить роботи з відновлення житла місцевих мешканців.

У Горенці з серпня 2022 року по квітень 2023 року відновили 24 житлові будинки I категорії руйнації. Відбудова житла проводилася шляхом поточного ремонту. В житлових будинках замінили покрівлі, вікна та двері. Робота над відновленням житла мешканців Гостомельської громади, що постраждало внаслідок бойових дій, триває.

Нагадаємо, Ірпінська міська рада виділила кошти на проєктування відбудови дитячо-юнацької спортивної школи та Центрального будинку культури. Приватні будинки на вулиці Багірова та Гостомельському шосе в Ірпені будуть відбудовувати за єдиним комплексним проєктом всього мікрорайону. Зараз розробляють візуалізацію та триває збір даних для проєктування. Обласна військова адміністрація виділила Ірпеню 75 мільйонів. Із них 60 мільйонів резервують для проєктування і часткової відбудови цілого мікрорайону. На відбудову всіх приватних будинків цих грошей не вистачить, але, маючи проєкт, ірпінська влада зможе залучити благодійників і меценатів. Мова йде про понад 80 пошкоджених і знищених повністю приватних будинків в Ірпені. Приблизно половина із них потребують капітального ремонту, а решта – відбудови з нуля.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що на березі річки Буча з боку Ірпеня скидають гори будівельного та іншого сміття після демонтажу зруйнованих війною будинків. З Ірпеня вже рік звозять на берег річки залишки будинків, зруйнованих під час війни. Серед відходів – цегла, цементні блоки, арматура, пінопласт, поліетилен та тонни пластикових пляшок. Все це розкладається, отруює ґрунтові води річки Буча і завдає непоправної шкоди навколишньому середовищу. У Бучанській міській раді наголосили, що через повені ситуація взагалі стала катастрофічною.

Читайте також, де під Києвом розпочнуть капітальний ремонт греблі на річці Ірпінь.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися