У Броварах витратять десятки мільйонів гривень на одне укриття

Подробиці бюджетних витрат стали відомі з оголошеного тендеру

У Броварах планують збудувати нове укриття в одному з навчальних закладах міста за десятки мільйонів гривень. Про це стало відомо з оголошеного тендера на пошук підрядника на сайті Prozorro, передають "Коментарі".

Згідно з умовами тендеру, на нове будівництво захисної споруди цивільного захисту на території Броварського ліцею №1 готові витратити майже 25,5 мільйонів гривень. Навчальний заклад розташований в Броварах по вулиці Київська, 153.

Замовником будівельних робіт виступає Управління будівництва, житлово-комунального господарства, інфраструктури та транспорту Броварської міської ради. Переможець тендеру має збудувати нове укриття у Броварському ліцеї №1 до 31 травня 2024 року. Аукціон запланований на 10 липня.

Переможець тендеру має провести демонтажні, земляні та будівельні роботи для облаштування укриття в Броварському ліцеї №1. До вартості замовлення також входять проведення інженерних комунікацій, внутрішнє оздоблення приміщень, монтаж дизельного генератора та інші роботи.

Це не перший тендер на будівництво укриття на території Броварського ліцею №1. Управління будівництва, житлово-комунального господарства, інфраструктури та транспорту Броварської міської ради вже оголошувала про пошук підрядника на цей об’єкт на початку червня. Тоді вартість будівельних робіт оцінювали у понад 30,2 мільйони гривень, однак торги не відбулися.

Окрім цього, у Броварах планували витратити майже 32 мільйони гривень на будівництво укриття на території Броварського ліцею №4 ім. С.І. Олійника. Цей навчальний заклад розташований по вулиці Москаленка Сергія, 3-А. Тендер на пошук підрядника оголосили на початку червня, однак торги відмінили.


Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Києві та Київській області через стан укриттів звільнили низку керівників адміністрацій. Відповідні кадрові рішення ухвалив Кабінет міністрів України. Меру Києва Віталій Кличку та начальнику військової адміністрації столиці Сергію Попку оголосили догани.

Нагадаємо, у Києві витратять 300 мільйонів гривень на бетонні модульні укриття. На ці гроші столична влада планує придбати та встановити 200-250 таких споруд.

Дивіться відео, як у Києві виглядає перше бетонне мобільне укриття.

Читайте також, що в укриття у Києві закупили двері в туалети по 600 доларів за штуку.

Читайте также