Дитячий табір на Київщині відремонтували з мільйонними збитками

Що відомо про схему привласнення бюджетних коштів

Збитки від ремонту дитячого табору на Київщині оцінили у мільйони гривень. Подробиці розповіли у Київській міській прокуратурі, передають "Коментарі".

За даними відомства, позаміський дитячий заклад оздоровлення та відпочинку "Зміна" підпорядковується Департаменту освіти і науки, молоді і спорту Київської міської державної адміністрації. Між дитячим табором "Зміна", розташованим у Київській області, та приватним підприємством були укладені договори про капітальний ремонт корпусів. Після підписання актів виконаних робіт на рахунки підрядника перерахували бюджетні кошти.

Слідство встановило, що директор дитячого табору підписав акти виконаних будівельних робіт, вартість яких була значно завищеною. Експерти оцінили необґрунтоване завищення вартості робіт та матеріалів у понад 3,5 мільйонів гривень. Подільська окружна прокуратура Києва повідомила про підозру директору дитячого табору "Зміна" за фактом розтрати бюджетних коштів в особливо великих розмірах. Слідство триває.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що столичних посадовців комунальної організації "Київмедспецтранс" та директорів низки підприємств підозрюють у розкраданні мільйонів на "швидких". У кримінальному провадженні про заволодіння 12,6 мільйонами гривень бюджетних коштів повідомлено про підозру десяти учасникам схеми. Гроші були виділені за закупку запчастин для машин швидкої медичної допомоги. 

Нагадаємо, що у Києві повернули готель “Експрес” у державну власність, однак не без проблемних питань. Це підприємство з 2001 року знаходився в оренді у приватної компанії. Мінінфраструктури впродовж останніх років неодноразово зверталось до уповноважених органів контролю щодо необхідності повернення з оренди готелю через порушення умов договору, а також збитків для держави через занижену вартість. Подробиці — за посиланням.

Читайте також, що у Київській області "за копійки" продають спиртовий завод.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися