Посадовців у Києві підозрюють у розкраданні мільйонів на "швидких" (ФОТО)

Що відомо про корупційну схему привласнення бюджетних коштів

Столичних посадовців комунальної організації "Київмедспецтранс" та директорів низки підприємств підозрюють у розкраданні мільйонів на "швидких". Про схему розповіли у Київській міській прокуратурі, передають "Коментарі".

За даними відомства, у кримінальному провадженні про заволодіння мільйонами гривень бюджетних коштів повідомлено про підозру десятьом учасникам організованої групи. Гроші були виділені за закупку запчастин для машин швидкої медичної допомоги. Серед підозрюваних:

·       директор, два заступника, начальник служби матеріально-технічного забезпечення комунального об’єднання;

·       п’ять директорів підконтрольних підприємств та ще однин учасник, який контролював їх діяльність.

Слідство встановило, що службові особи КО "Київмедспецтранс" організували схему з привласнення бюджетних коштів, виділених Київською міською державною адміністрацією для надання послуг у сфері забезпечення Києва каретами швидкої медичної допомоги. Ці посадовці у співучасті з директорами п’яти фірм та одного підприємця створили мережу підконтрольних підприємств, які отримували перемогу у закупівлях автозапчастин до автомобілів швидкої медичної допомоги. Потім фірми постачали їх комунальному об’єднанню за завищеними цінами.

Загалом встановлено факти проведення 22 закупівель електричного обладнання та запчастин для карет швидкої медичної допомоги за завищеними цінами. Товарознавча та судова економічна експертизи оцінили завищення цін на суму понад 12,6 мільйонів гривень.

Слідчі дії тривають. Вирішується питання щодо обрання запобіжних заходів учасникам схеми, пред’явлення цивільного позову та відсторонення службових осіб від займаних посад. Санкція статей передбачає до 12 років тюрми з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Києві повернули готель “Експрес” у державну власність, однак не без проблемних питань. Це підприємство з 2001 року знаходився в оренді у приватної компанії. Мінінфраструктури впродовж останніх років неодноразово зверталось до уповноважених органів контролю щодо необхідності повернення з оренди готелю через порушення умов договору, а також збитків для держави через занижену вартість. Подробиці — за посиланням.

Тим часом у Києві знесли старий Дегтярівський міст заради нової естакади. У столиці триває реконструкція транспортної розв’язки на перетині вулиць Дегтярівської, Олени Теліги та Олександра Довженка. 

Нагадаємо, у Дарницькому районі Києва планують витратити на поточний ремонт однієї з вулиць десятки мільйонів гривень. Мова йде про ремонт вулиці Бориспільської поблизу залізничного вокзалу "Дарниця". Ремонтні роботи мають виконати на ділянці від вулиці Привокзальної до вулиці Санаторної в обох напрямках.

Читайте також, що у Київській області "за копійки" продають спиртовий завод.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися