Скандальний тендер на закупку дронів скасували у Київській області

Що відомо про проблемну закупівлю

У Київській області скасували договір на закупівлю тисячі дронів. Про це повідомив начальник Київської обласної військової адміністрації Руслан Кравченко, передають "Коментарі".

За його словами, усі проблемні тендери та договори в регіоні будуть скасовувати.

"Розриваємо договір за тендером, який був оголошений у листопаді Департаментом цивільного захисту КОВА на закупівлю 1000 FPV дронів. Уся партія мала поїхати до 72-ї бригади, яка боронить країну на східному напрямку", — заявив Кравченко.

Причина скасування договору в тому, що постачальник – ТОВ "Конкорд-22", який виграв тендер, не виконав свої зобов’язання.

"Уже понад три тижні прострочені терміни щодо виготовлення та постачання всієї партії дронів. Крім того, із 1000 дронів доставив лише трохи більше 70 одиниць. Але їхні технічні характеристики та комплектація не відповідають умовам договору", — розповів начальник Київської обласної військової адміністрації.

Посадовець додав, що жодної оплати за дрони постачальник не отримав і не отримає. 

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що в Ірпені планують відремонтувати Дитячо-юнацьку спортивну школу (ДЮСШ). За умовами оголошеного тендеру, підрядник має зробити капітальний ремонт ДЮСШ, розташованій в Ірпені по вулиці Троїцькій, 40. За роботи готові заплатити майже 266,7 мільйонів гривень.

Нагадаємо, до бюджету Києва стягнули понад 3,6 мільйонів гривень штрафів за поставку "швидких" неналежної якості. Київська міська прокуратура у виявила порушення інтересів держави під час придбання вкрай необхідних для потреб столиці карет швидкої допомоги. Цей факт мав місце в розпал світової пандемії COVID-19.

Читайте також, що на ремонт казарми під Києвом витратять десятки мільйонів гривень.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися