У Броварах затвердили бюджет на наступний рік

Як витрачатимуть кошти

Депутати Броварської міської ради затвердили бюджет територіальної  громади на 2024 рік. Подробиці розповів мер Броварів Ігор Сапожко, передають "Коментарі".

За його словами, бюджет Броварів на 2024 рік складає 1 мільярд 589 тисяч гривень. Це власні кошти, без урахування трансфертів, субвенцій та інших надходжень. На галузь освіти планують направити 424 мільйони гривень, на управління будівництва, ЖКГ, інфраструктури і транспорту – 243 мільйони гривень, на галузь охорони здоров’я — 127 мільйонів 967 тисяч гривень. На що витратять основну частину бюджету, з повідомлення мера Броварів, не зрозуміло. Видатки на усі інші – соцзахист, службу у справах дітей, культуру, спорт, комунальну власність – складають від 4,5 до 0,4 відсотка. 

"Ми з розпорядниками коштів називаємо цей бюджет економічно-стриманим, адже основна задача наступного року – виходячи з реалій воєнного часу, утримати в дієвому, робочому стані освіту, медицину, комунальні підприємства, забезпечити життєдіяльність громади і при цьому активізувати допомогу нашим захисникам", — заявив Сапожко.

Мер Броварів додав, що на виконання низки програм, відповідно до яких буде проводитися закупівля техніки та інших необхідних для військових, заплановано видатки на загальну суму близько 169 мільйонів гривень. Це понад 10% зведеного бюджету Броварської громади.

Нагадаємо, у Києві відкриється центр популяризації й просування вуличних культур. У молодіжному центрі Street Culture побудують залу-трансформер, яку відповідно до запиту перетворюватимуть на лекторій, денс-спот чи коворкінг. Подробиці та фото — за посиланням.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що в Ірпені планують відремонтувати Дитячо-юнацьку спортивну школу (ДЮСШ). За умовами оголошеного тендеру, підрядник має зробити капітальний ремонт ДЮСШ, розташованій в Ірпені по вулиці Троїцькій, 40. За роботи готові заплатити майже 266,7 мільйонів гривень.

Читайте також, що скандального керівника компанії "Київміськбуд" Ігоря Кушніра звільнено з посади.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися