Керівника компанії «Київміськбуд» Ігоря Кушніра звільнено з посади

Які ще рішення ухвалили в мерії відносно скандального підприємства

У Києві підписали протокол засідання наглядової ради ПрАТ "Київміськбуд", яким ухвалено низка важливих рішень. Про це розповів перший заступник голови Київської міської державної адміністрації Микола Поворозник, передають "Коментарі".

За його словами, звільнено з посади голову правління – президента ПрАТ"Київміськбуд" Ігоря Кушніра. Виконуючим обов’язки голови правління обрано Едуарда Шевчука.

"Доручено розробити план для виходу ПрАТ "Київміськбуд" на сталі показники діяльності. Для цього виконуючий обов’язки голови правління спільно із Правлінням мають розробити стратегічний план стабілізації фінансово-економічного стану підприємства та надати його для затвердження наглядовій раді до 1 лютого 2024 року, а також налагодити роботу з інвесторами", — заявив Поворозник.

Президент ПрАТ"Київміськбуд" Ігор Кушнір своє звільнення прокоментував так:

"Я очолив "Київміськбуд" рівно 12 років тому. І сьогодні, аби уникнути маніпуляцій та пересудів, мною прийнято рішення піти з посади Голови правління – президента "Київміськбуду", якій я присвятив значну частину свого життя".

Кушнір заявив, що за 12 років під його керівництвом "Київміськбудом" побудовано майже чотири мільйоні квадратних метрів нерухомості. На сьогоднішній день будівельний заділ компанії складає 2,2 мільйони квадратних метрів. Місту безкоштовно передано інженерних мереж на майже 600 мільйонів гривень. Виплачено дивідендів майже 210 мільйонів гривень. Сплачено податків місту майже 330 мільйонів гривень.

"Окремо хочу наголосити, що все це було зроблено на землях приватних підприємств. За весь час містом було виділено лише чотири гектари землі. Також ми підтримали інвесторів "Укрбуду". Було прийнято майже 800 тис. кв. м недобудов і на сьогодні вже введено в експлуатацію майже 400 тис. кв. м добудованого житла", — заявив Кушнір.

У липні цього року у Києві відбулося спільне засідання Наглядової ради та правління ПрАТ "Київміськбуд", де ухвалили рішення про відсторонення від виконання обов’язків керівника "Київміськбуду" Ігоря Кушніра. Тоді ж було ухвалене рішення про проведення аудиту діяльності компанії із залученням однієї з провідних міжнародних аудиторських фірм. 

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що землю холдингової компанії “Київміськбуд” у Козині, де раніше була база відпочинку, забудували розкішними котеджами родичі та оточення президента холдингу Ігоря Кушніра, поки у Києві є десятки недобудов. Компанія “Київміськбуд” на 80% належить територіальній громаді Києва. Зупинку будівництва житлових комплексів під час воєнного стану пояснили здороженням матеріалів, що люди не платять кредити, проблемами зі світлом. У "Київміськбуді" попросили грошей з бюджету Києва — мільярд на капіталізацію і викуп нерухомості на 300 мільйонів гривень. Родина та оточення Кушніра за роки управління холдинговою компанією “Київміськбуд” отримала вражаючі активи і політичні зв’язки. 

Читайте також, як глава "Київміськбуду" виїхав з України за довідкою про інвалідність і піднявся на Еверест.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися