Скандального керівника "Київміськбуду" відсторонили від виконання обов’язків

Що відомо про ситуацію

У Києві відбулося спільне засідання Наглядової ради та правління ПрАТ "Київміськбуд", де ухвалили рішення про відсторонення від виконання обов’язків керівника "Київміськбуду" Ігоря Кушніра. Про це заявив Київський міський голова Віталій Кличко, передають "Коментарі".

За словами мер столиці, було ухвалене рішення про проведення аудиту діяльності компанії із залученням однієї з провідних міжнародних аудиторських фірм.

"На цей час керівник "Київміськбуду" Ігор Кушнір відсторонений від виконання обов’язків. Також працює тимчасова контрольна комісія, яку створили депутати Київради. І вона теж надасть результати перевірки діяльності ПрАТ "Київміськбуд" та її керівництва", — заявив Кличко.

Окрім того, мер столиці повідомив, що Наглядова рада доручила "Київміськбуду" продовжувати здійснювати діяльність щодо виконання зобов’язань перед інвесторами.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що землю холдингової компанії “Київміськбуд” у Козині, де раніше була база відпочинку, забудували розкішними котеджами родичі та оточення президента холдингу Ігоря Кушніра, поки у Києві є десятки недобудов. Компанія “Київміськбуд” на 80% належить територіальній громаді Києва. Зупинку будівництва житлових комплексів під час воєнного стану пояснили здороженням матеріалів, що люди не платять кредити, проблемами зі світлом. У "Київміськбуді" попросили грошей з бюджету Києва — мільярд на капіталізацію і викуп нерухомості на 300 мільйонів гривень. Родина та оточення Кушніра за роки управління холдинговою компанією “Київміськбуд” отримала вражаючі активи і політичні зв’язки. 

Читайте також, як глава "Київміськбуду" виїхав з України за довідкою про інвалідність і піднявся на Еверест.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися