У Києві попередили розтрату десятків мільйонів на ремонт

Що відомо про сумнівний тендер

У Києві упередили розтрату понад 52 мільйонів гривень зі столичного бюджету. Про це повідомили в Бюро економічної безпеки України, передають "Коментарі".

За даними відомства, йдеться про тендер на ремонтні та реставраційно-відновлювальні роботи об'єктів нерухомості комунальної власності. Закупівля була оголошена комунальним підприємством однієї з територіальних громад столиці.

"Підприємство-переможець надало неправдиву інформацію щодо власних ресурсів, техніки та досвіду проведення аналогічних робіт. За висновками аналітиків Бюро компанія-переможець не відповідала кваліфікаційним критеріям тендеру", — зазначили в Бюро економічної безпеки України.

До відповідних структурних підрозділів Київської міської державної адміністрації та комунального підприємства скерували листи з інформацією про ризики та пропозицією перевірити доцільність укладання договору з підрядником. В результаті між комунальним підприємством та підприємством-переможцем тендерної закупівлі укладено додаткову угоду щодо дострокового розірвання договору та відмови від будь-яких зобов’язань передбачених угодою.

Нагадаємо, у Києві викрили мережу продажу фальсифікованих сигарет. Тютюнові вироби продавали у столиці та в Київській області. Слідством встановлено групу організаторів нелегального бізнесу з продажу сигарет відомих світових виробників з використанням підроблених марок акцизного податку, а також без них.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Києві посадовці Міністерства оборони України нанесли значні збитки держбюджету. Ексзаступник міністра оборони України разом зі спільниками у 2022 році закупив ще одну партію неякісних бронежилетів для українських військових. Внаслідок цієї закупівлі розмір збитків держбюджете склав майже 950 мільйонів гривень.

Читайте також, як у Києві закрили декілька незаконних АЗС.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися