На пляжі та чистку водойм у Києві планують витратити десятки мільйонів

Що відомо про заплановані бюджетні витрати

У Києві цього року на ремонт пляжів та чистку водойм планують витратити до 193 мільйонів гривень, а у 2025 році – до 107 мільйонів гривень. Про це йдеться у стратегічному плані розвитку комунального підприємства "Плесо", передають "Коментарі".

Згідно з документом, на ремонт пляжу "Березняки" у 2024 році планують витратити 42,8 мільйонів гривень. Капiтальний ремонт елементiв благоустрою та чистка водойм по вулиці Маршала Якубовського у Голосіївському районі столиці оцінили у майже 20 мільйонів гривень. Окрім того, у Голосіївському районі на чистку канави вздовж вулиці Квітки-Основ’яненка планують витратити 29,7 мільйонів гривень.

Благоустрій зони відпочинку "Біла" обійдеться столичному бюджету у 5,7 мільйонів гривень, Русанівського каналу — у 15 мільйонів гривень. Ще 7,9 мільйонів гривень витратять на чистку струмка віта у Голосіївському районі Києва на ділянці від вулиці Комунальної, 64 до вулиці Пирогівський шлях, 229.


Нагадаємо, в центрі Києва на аукціоні продали будинок, де працює стрітфуд "Київська перепічка". Площа нежитлових приміщень на вулиці Богдана Хмельницького, 3 становить 1231,5 квадратних метрів. На об’єкт продажу претендували троє учасників торгів. Ціна за будинок стартувала з 45 мільйонів гривень без ПДВ. Найбільшу ціну запропонувала компанія "Поділ Естейт Менеджмент". Переможець має сплатити 180 мільйонів гривень з врахуванням ПДВ.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Солом'янському районі Києва виставили на продаж будівлю знаменитого ринку-шайба, розташованого поруч з Південним вокзалом. Ринок був побудований у Києві у 1973 році за проєктом архітектора Алли Оніщенко — одної з небагатьох жінок-архітекторів епохи київського модернізму. На місці ринку-шайба планують збудувати новий торговий центр.

Читайте також, що в тендерах із відновлення зруйнованого житла на Київщині виявили порушень на сотню мільйонів.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися