У Києві ухвалили програму соціального партнерства: подробиці

На що витратять кошти столичного бюджету

Депутати Київської міської ради затвердили цільову програму "Соціальне партнерство" на 2022-2024 роки, інформують "Коментарі" з посиланням на повідомлення Київської міської державної адміністрації (КМДА).

На три роки зі столичного бюджету на соціальні проєкти у взаємодії державного та громадського секторів виділять 103 мільйони 305,6 тисяч гривень. За словами заступниці голови КМДА Марини Хонди, фінансування отримають проєкти з підвищення рівня соціального захисту киян.

У програмі передбачено фінансування 97 проєктів щодо забезпечення рівних прав та можливостей чоловіків та жінок у всіх сферах життя. На це передбачили близько 21 мільйона гривень. Також за три роки у Києві планують профінансувати 372 соціальних проєкти, розроблені громадськими об’єднаннями людей із інвалідністю та ветеранів війни. На них спрямують понад 62 мільйони гривень. На святкові та пам’ятні щорічні заходи у Києві з 2022 по 20224 роки направлять з бюджету близько 20 мільйонів гривень.

Нагадаємо, у Києві закінчилось голосування за Громадський бюджет. Цього разу проголосувала рекордна кількість людей. Голосували в додатку "Київ цифровий", де можна було обрати улюблений проєкт у кілька натискань. Крім того, можна було легко поділитись ним зі знайомими. Окрім того, з’явилась нова функція — можливість віддати 10 голосів, віддавши один за кожну тематику.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що бюджет Києва на наступний рік складатиме близько 65 мільярдів гривень. Пріоритетом у бюджеті буде освіта — це майже третина усіх витрат. На другому місці — медицина, на третьому — розвиток транспортної сфери у Києві.

Читайте також, що на турботу про киян та пільги влада столиці направить мільярди гривень.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися