У Київській області вирощують одне з найдорожчих дерев у світі: як воно виглядає (ВІДЕО)

Деревина цього дерева є дуже дорогоцінною

У селі Пустоварівка, що входить у Сквирський район Київської області, займаються розведенням саджанців чорного горіха — одного з найдорожчих у світі дерев. Деревина червоного дерева коштує понад 100 тисяч гривень за куб. Про це повідомляє видання "Агрономія Сьогодні".

Природний ареал чорного горіха — Північна Америка. Дерево може досягати в довжину до 70 метрів. Коренева система відрізняється від інших дерев. Це дає дереву можливість виживати навіть у посушливі періоди, а також в сильні морози. За рік потенціал зростання дерева — від 1 м до 1,5 м в залежності від погодних умов.

Агроном-дослідник з горіхівництва Олександр Орел зазначає, що особливістю чорного горіха є те, що його деревина є дуже дорогоцінною. Якщо червоний дуб стоїть 20 тисяч гривень за куб, то чорний горіх обійдеться більш ніж у 100 тисяч гривень за куб.

Плоди чорного горіха трохи відрізняються, наприклад, від волоського горіха. Однак вони вважаються в 1,5-2 рази якіснішими та кориснішими, ніж звичайний волоський горіх. За словами експерта, один чорний горіх коштує 2-3 волоських. Плюс до всього, вони трохи відрізняються на смак.


Нагадаємо, раніше сайт "Коментарі. Київ" інформував читачів про те, навіщо фермер на Київщині вирощує черв'яків. Підприємство не тільки приносить прибуток, а й користь. Детальніше про це читайте у нашому матеріалі.

Також видання повідомляло про те, що в Київській області почнуть виготовляти незвичайне вино. Спочатку партія буде невелика, лімітована - всього 200 пляшок. Детальніше про це читайте в матеріалі на нашому сайті.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Дмитрий

18 жовтня 2021, 12:53

Макс, последний раз брал чёрный орех по 6.5тыс евро за куб.м... так что если он выращивает с целью продажи древесины, то с правильным распилом и сушкой, можно заработать неплохие деньги. Другой вопрос, что он не будет таким же по свойствам, как выращенный в Северной Америке.

Макс

17 жовтня 2021, 05:35

Классно конечно, только не знаю, где он в Украине найдет покупателя на столь экзотичную древесину

Валерій

16 жовтня 2021, 18:38

Успіхів!

Спиридон

16 жовтня 2021, 14:54

Даже до 100

урфин

16 жовтня 2021, 14:45

Дерево может достигать в ДЛИНУ??? до 70 метров

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися