Стали відомі наслідки обстрілів ще однієї нафтобази під Васильковим (ФОТО)

Підприємство вщент зруйновано російськими ракетами

У Фастівському районі Київської області внаслідок ракетних обстрілів російських окупантів знищені резервуари з нафтопродуктами та залізнична інфраструктура ще однієї нафтобази. Про наслідки та збитки розповіли у Державній екологічній інспекції Столичного округу, передають "Коментарі".

Нафтобазу в селищі міського типу Калинівка, що поблизу Василькова, російські окупанти розбомбили 24 березня. Пожежу гасили п’ять днів. Вогнем та обстрілами знищені 22 резервуари з нафтопродуктами, трубопроводи та вісім залізничних естакад з вагонами-цистернами.

Внаслідок горіння майже шести тисяч тон палива в атмосферу Київщини потрапило 20 тисяч тон забруднюючих речовин, зокрема — 19,9 тисяч тон діоксиду вуглецю, а також 36 тон оксиду вуглецю, 8 тон діоксиду азоту та три тони оксиду цинку.

Через пошкодження бетонних подушок російськими ракетами під резервуарами стався витік нафтопродуктів. Це призвело до забруднення ґрунту на площі понад 25,5 тисяч квадратних метрів. Рівень концентрацій нафтопродуктів у забрудненій землі перевищено у 16 разів. Розмір завданої шкоди ґрунтам оцінюють у 83,7 мільйонів гривень.

Матеріали щодо забруднення довкілля спрямували до Спеціалізованої екологічної прокуратури Офісу генерального прокурора України. Екологи також оприлюднили світлини знищеного російськими окупантами підприємства.

Нагадаємо, у Фастівському районі Київської області внаслідок ракетних обстрілів російських окупантів знищені резервуари з нафтопродуктами та більша частина трубопроводів нафтобази в селі Крячки. Подробиці — в нашому матеріалі.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у березні російські окупанти нанесли потужний авіаудар по Василькову, горів склад з боєприпасами та детонували снаряди. Тоді мер Василькова Наталія Баласинович заявила, що російські окупанти випустили по місту вісім ракет. Внаслідок авіаудару був повністю знищений аеропорт.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися