Київські митники вилучили велику партію російського скла (ФОТО)

Товар намагалися ввезти за підробленими документами

Київська митниця викрила оборудку з ввезення до столиці десятків тон російського скла під виглядом польського. Про це повідомляють "Коментарі" з посиланням на інформацію митників.

За даними Київської митниці, чотири партії товару з 86 тонами листового скла надійшли з Європи на адресу київського підприємства. За документами та маркуванням, товар нібито виробили в Польщі. Проте в кожній партії під час перевірки виявили по кілька упаковок з іншим маркуванням, під яким раніше на адресу цього ж підприємства поставляли товар з Росії. На решті ящиків поряд з маркуванням польського виробника були ознаки видалення попереднього маркування.

Після звернення до польського виробника, який був зазначений у документах, як виробник скла, митники встановили, що дані товари ним не вироблялися і не відправлялися, а свою продукцію підприємство з Польщі маркує в інший спосіб. Партію російського скла вилучили до рішення суду. 

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Києві арештували корпоративні права та кошти на рахунках однієї з найбільших туристичних компаній TUI Ukraine. У Службі безпеки України встановили, що кінцевим бенефіціаром компанії TUI Ukraine є російський мільярдер, наближений до політичної верхівки Кремля. Подробиці — в нашому матеріалі.

Окрім того, у центрі Києва заарештували будівлю, що належить російському виробнику ядерного палива — державному акціонерному товариству "Росатом". Інформацію про власника будівлі ретельно приховували. Для цього не вносили відомості до Державного реєстру речових прав на нерухоме майно.

Читайте також, що у Київській та Житомирській областях арештували активи видобувних компаній російського олігарха на понад мільярд гривень.

Читайте также