Активи російського олігарха арештували у Київській та Житомирській областях (ФОТО)

Нелегальний бізнес в регіонах вели видобувні компанії

У Київській та Житомирській областях арештували активи видобувних компаній російського олігарха на понад мільярд гривень. Подробиці розповіли у Службі безпеки та Офісі генерального прокурора України, передають "Коментарі".

Фінансово-промислова групою, що займалась незаконним видобутком піску та щебеню у промислових масштабах, керував впливовий російський бізнесмен. Його комерційні структури працювали у Київській та Житомирській областях, зазначили в СБУ. Податки до державного бюджету України підприємства не сплачували.

Мільйонні прибутки компанія російського олігарха направляла на фінансування повномасштабної російської агресії, окупаційних адміністрацій в Криму та на Донбасі. Зокрема, бізнесмен став засновником однієї з російських компаній разом з так званим "міністром ДНР".

В Офісі генерального прокурора уточнили, що російський олігарх причетний до рейдерських захоплень українських спеціалізованих підприємств надровидобувної галузі та незаконно одержав дозволи на спеціальне користування надрами на території України. Кошти від реалізації корисних копалин виводилися з України через групу офшорних компаній.

У російського олігарха були спільники в Україні, з якими він вів нелегальний бізнес. Досудове розслідування кримінального провадження триває за кількома статями Кримінального кодексу України. В Україні розслідують здійснення групою осіб, яку організував громадянин РФ, незаконної діяльності, пов’язаної з видобутком корисних копалин, ухиленням від сплати обов’язкових податків і плати за землю, виведенням коштів та фінансуванням тероризму.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що колишньому міському голові Києва повідомили про підозру у державній зраді. В Офісі генпрокурора України стверджують, що на наступний день після початку повномасштабного військового вторгнення РФ в Україну ексмер столиці на власній сторінці у Facebook закликав до визнання кордонів терористичних організацій "Донецька народна республіка" та "Луганська народна республіка". 

Нагадаємо, працівники Служби безпеки України знешкодили злочинне угруповання, що діяло у Києві під виглядом добровольчого батальйону. 

Читайте також, як у Києві арештували російських агентів, які працювали в органах української влади.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися