У Києві арештували активи одного з найбільших туроператорів (ФОТО)

Причини назвали в Службі безпеки України

У Києві арештували корпоративні права та кошти на рахунках однієї з найбільших туристичних компаній TUI Ukraine. Подробиці розповіли у Службі безпеки України та у столичній прокуратурі, передають "Коментарі".

Українська спецслужба встановила, що кінцевим бенефіціаром компанії TUI Ukraine є російський мільярдер, наближений до політичної верхівки Кремля. В російських бізнес-колах цього чоловіка називають "железным мальчиком". Бізнесмен володіє однією з найбільших російських сталеливарних і гірничодобувних компаній та має контрольні пакети акцій ще кількох підприємств.

У Службі безпеки України зазначили, що російський мільярдер в 2016 році отримав від президента РФ Володимира Путіна відзнаку "За благодеяние". В Україні на туристичний бізнес "железного мальчика" наклали арешт. 

Столична прокуратура передала в управління Національному агентству України з питань виявлення, розшуку та управління активами (АРМА) понад 31,5 мільйонів гривень арештованих коштів туроператора TUI Ukraine у вигляді статутного капіталу та ще понад три мільйони гривень та 106 тисяч доларів з банківських рахунків.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Києві контррозвідники затримали агента російських спецслужб, який коригував ракетні удари по столиці. Серед об’єктів, по якому цілив ворог, був стратегічно важливий оборонний завод. Агентом загарбників виявся працівник одного з машинобудівних підприємств. Окрім того, ще одного поплічника російських окупантів викрили на одному з київських державних підприємств.

Нагадаємо, колишньому міському голові Києва повідомили про підозру у державній зраді. В Офісі генпрокурора України стверджують, що на наступний день після початку повномасштабного військового вторгнення РФ в Україну ексмер столиці на власній сторінці у Facebook закликав до визнання кордонів терористичних організацій "Донецька народна республіка" та "Луганська народна республіка". 

Окрім цього, працівники Служби безпеки України знешкодили злочинне угруповання, що діяло у Києві під виглядом добровольчого батальйону. 

Читайте також, як народний депутат України Андрій Деркач допомагав російським спецслужбам готувати захоплення Києва. Деталі — в відеосюжеті СБУ.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися