Ще одне водосховище на Київщині поповнили тонами риб (ВІДЕО)

Де провели чергове зариблення водойми

Канівське водосховище у Київській області поповнилося  майже десятьма тонами риби. Про це повідомляють "Коментарі" з посиланням на інформацію Київського рибоохоронного патруля.

За даними організації, зариблення на водоймі провели протягом двох днів. За цей час відбулося три вселення водних біоресурсів у Канівське водосховище. Зариблення провели в селі Трипілля Обухівського району Київської області. Тут випустили понад 4,8 тон дволітки товстолоба. Вага одного екземпляру становила 320 грамів. Вселення відбулося за компенсаційні кошти двох підприємств, які здійснюють роботу на землях водного фонду.

Ще понад три тони товстолоба вселили у Канівське водосховище в селі Бобриця Черкаського району Черкаської області та 1,8 тон в місті Ржищів Обухівського району Київської області. Зариблення водойми провели за кошти користувачів водних біоресурсів Канівського водосховища. Як це було — можна подивитись відео.


Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Білоцерківському районі Київської області провели зариблення Веселокутського водосховища тонами риби. Водойму, що розташована в селі Веселий Кут, зариблювали протягом двох днів. За цей час у водосховище вселили 7,6 тисяч товстолобів, 2,9 тисяч білого амура та 2,5 тисячі коропа. У Київському рибоохоронному патрулі нагадали, що для того, щоб провести будь-яке зариблення водойми, необхідно дотримуватися встановлених українським законодавством правил.

Нагадаємо, у Київській області з наступного місяця запровадили заборону на вилов риби у зимувальних ямах. Заборона набуде чинності з першого листопада та триватиме до початку нерестової кампанії 2023 року. Окрім того, на даних ділянках забороняється здійснювати промисловий лов, проводити будівельні, днопоглиблювальні роботи, видобувати пісок і гравій, прокладати кабелі, трубопроводи та інші комунікації. Подробиці про те, де не можна буде рибалити, — за посиланням.

Читайте також, що за здирництво грошей з рибалок затримали керівника підрозділу Управління Державного агентства меліорації та рибного господарства у Києві та Київській області.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Георгій

29 жовтня 2022, 10:13

Толстолоб це гарно,але виловлюють ляща,судака,щуку їхню популяцію хто буде поповнять?

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися