За здирництво грошей з рибалок у Києві затримали посадовця держагентства

Що відомо про затримання хабарника

Керівника підрозділу Управління Державного агентства меліорації та рибного господарства у Києві та Київській області затримали за систематичне здирництво грошей з рибалок. Подробиці розповіли в столичній прокуратурі, передають "Коментарі".

Слідство встановило, що 62-річний посадовець державної установи організував схему здирництва за безперешкодний вилов риби у річці Дніпро. Так, за невтручання у господарську діяльність одного з підприємців та не створення йому штучних перешкод у роботі хабарник вимагав щомісячну плату у сумі 20 тисяч гривень. Згодом ця сума зросла до 30 тисяч гривень.

У разі відмови платити гроші керівник регіонального підрозділу Державного агентства меліорації та рибного господарства погрожував підприємцю заблокувати його законну діяльність шляхом проведення постійних перевірок, а також вжити заходів до скасування відповідного спеціального дозволу на вилов риби.

Під час досудового розслідування задокументовано низку фактів отримання фігурантом кримінального провадження грошей. Під час отримання чергового траншу хабаря у розмірі 30 тисяч гривень посадовця затримали. Наразі проводять першочергові слідчі дії та вирішують питання щодо повідомлення затриманому про підозру та обрання йому запобіжного заходу. Досудове розслідування проводить Державне бюро розслідувань.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Київській області з наступного місяця запровадили заборону на вилов риби у зимувальних ямах. Заборона набуде чинності з першого листопада та триватиме до початку нерестової кампанії 2023 року. Окрім того, на даних ділянках забороняється здійснювати промисловий лов, проводити будівельні, днопоглиблювальні роботи, видобувати пісок і гравій, прокладати кабелі, трубопроводи та інші комунікації. Подробиці про те, де не можна буде рибалити, — за посиланням.

Нагадаємо, у Київській області під час дії воєнного стану заборонили полювання. Рішення про заборону полювання на території регіону ухвалили під час засідання оперативного штабу Ради оборони Київської області. Однак в якості винятку дозволено полювання для регулювання чисельності окремих мисливських видів звірів. Також у Київській області дозволили користувачам мисливських угідь усіх форм власності відстрілювати звірів для забезпечення біотехнічних заходів.

Читайте також, як у Києві на хабарі в 150 тисяч доларів "погорів" співробітник СБУ.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Олег

28 жовтня 2022, 16:58

Таких просто нужно убивать вместе с семьями.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися