У Києві анонсували відкриття скандального ТРЦ Ocean Plaza

Що відомо про початок роботи торгового центру

У Києві після скандального закриття та арештів майна відновить роботу торгово-розважальний центр Ocean Plaza ("Оушен Плаза"). Про це повідомляють "Коментарі" з посиланням на інформацію, оприлюднену ТРЦ.

Торгово-розважальний центр Ocean Plaza відновить роботу у Києві з наступного тижня. Відвідувачів запрошують на відкриття у вівторок, 22 листопада. В ТРЦ заявили, що знову працюватимуть не тільки магазини, а й ресторани, фудкорт та кінотеатр. Під час повітряної тривоги ТРЦ Ocean Plaza працювати не буде. Найближче укриття від цього закладу знаходиться на станції метро "Либідська". 

На початку серпня 2022 року у Києві зняли арешт з будівлі ТРЦ Ocean Plaza, а також з банківських рахунків та майна компанії-власника ТОВ "Інвестиційний союз "Либідь". Серед співвласників ТРЦ Ocean Plaza є російський олігарх Аркадій Ротенберг, якого пов’язують із очільником Кремля Володимиром Путіним.

Печерський райсуд вважав, що арешт ТРЦ Ocean Plaza був "надмірно обтяжливим та неспівмірним із завданнями кримінального провадження". Обґрунтували ухвалу про зняття арешту тим, що це блокує роботу понад трьох сотень орендарів та семи тисяч працівників. Через арешт ТРЦ Ocean Plaza бюджети різних рівнів втрачають близько трьох мільярдів гривень на рік. Також суд розблокував три арештовані земельні ділянки та п’ятнадцять квартир у Києві, що належать ТОВ "Інвестиційний союз "Либідь".

Іншим рішенням від 5 серпня 2022 року Печерський районний суд Києва ухвалив передачу арештованого майна у вигляді корпоративних прав компаній "ІС "Либідь" та "Авангард-Віларті" Національному агентству України з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів (АРМА), для управління ним у кримінальному провадженні. Слідство вважає це майно речовими доказами. На початку серпня у ТРЦ Ocean Plaza інформували орендарів про плани відновити роботу, але відкриття закладу тоді перенесли на невизначений термін.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Києві націоналізували майно та активи екснардепа. Політик перебуває в розшуку та переховується в Росії. Народний депутат керував одним з найбільших в Україні підприємств із продажу транспорту, займався відчуженням нерухомості та захопленням підприємств. Майно та активи політика на 600 мільйонів гривень передали в управління державного агентства АРМА.

Нагадаємо, що у Києві заблокували роботу підприємства зі структури кремлівської "Газпром нєфть". На складах нафтопродуктів провели обшуки та вилучили понад 27 тон мастил російського виробництва. Окрім того, в центрі Києва заарештували будівлю, що належить російському виробнику ядерного палива — державному акціонерному товариству "Росатом". 

Читайте також, що в Київській області через загрозу вибуху евакуювали ТРЦ.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися