В Київській області триває відбудова важливих мостів (ФОТО)

Що відомо про інфраструктурні проєкти

В Київській області триває капітальна відбудова двох важливих мостів, зруйнованих під час бойових дій з російськими окупантами. Про це розповів перший заступник голови Державного агентства автомобільних доріг України Андрій Івко, передають "Коментарі".

Мости будують на міжнародній трасі Київ – Ковель – Ягодин, яка веде з Києва до кордону з Польщею, для відновлення повноцінного руху пасажирського і вантажного транспорту через річки Здвиж та Ірпінь. Обидві споруди були зруйновані торік у лютому–березні торік під час активної фази бойових дій в Київській області.

"Одразу після звільнення області ми забезпечили проїзд, збудувавши тимчасові переправи, провели обстеження мостів та розібрали конструкції зруйнованих мостів", — зазначив Івко.

За його словами, міст через річку Ірпінь, що відновлюють поблизу Гостомеля, має протяжність 138 метрів. Поруч зі спорудою звели дві тимчасові переправи. Лівий проїзд мосту відбудовують, правий – капітально ремонтують. Наразі по лівому проїзду влаштували 24 буронабивні палі.

"Міст через річку Здвиж поблизу Бородянки протяжністю 102 метри. Новий міст будується на місці існуючого. Наразі мостовики забетонували перший прогон монолітної плити. Роботи на обох мостах плануємо завершити до кінця цього року", — розповів перший заступник керівника "Укравтодору".

Посадовець додав, що капітальне відновлення цих двох мостів допоможе налагодити стале транспортне сполучення та пришвидшити логістику на захід України. Міжнародна траса Київ – Ковель – Ягодин, серед іншого, є однією з ключових економічних артерій для торгівлі з країнами Євросоюзу.

Нагадаємо, на міжнародній автомобільній трасі Київ — Ягодин через ремонтні роботи перекрили рух транспорту. Обмеження набули чинності 24 січня. Подробиці та схема об’їзду — за посиланням.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Києві на Дегтярівському шляхопроводі запровадили тимчасову схему руху транспорту. Проїзд шляхопроводом можливий в обидва напрямки по першій смузі. Виконаний комплекс протиаварійних робіт — це, фактично, підготовка до масштабної реконструкції розв'язки. Оприлюднено тимчасову схему руху транспорту на Дегтярівському шляхопроводі.

Окрім того, у Києві планують продовжити забезпечення станцій метро безкоштовним швидкісним Wi-Fi. Про це йдеться у відповіді Київського міського голови Віталія Кличка на петицію до столичної влади. Мер столиці підтримав пропозицію, викладену в електронному зверненні. Кличко поінформував, що встановлення обладнання Wi-Fi у Київському метрополітені триває вже кілька років. Поки що у столиці створено інфраструктуру в 33 потягах, змонтовано та введено в дослідну експлуатацію обладнання мережі Wi-Fi на 12 станціях метро. Подробиці — в нашому матеріалі.

Читайте також, що кияни поскаржились в петиціях до влади на катастрофічну нехватку автобусів на маршрутах.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися