У Києві у продавців вилучили майже пів тони риби (ФОТО)

Що відомо про підсумки рейдів екологів

У Києві під час рейдів виявили чергові факти незаконного продажу риби. Про це розповіли у Державній екологічній інспекції Столичного округу, передають "Коментарі".

За даними відомства, під час рейдів у Києві екологічні інспектори виявили місця, де продавали рибу без відповідних документів. Лише за день, 21 лютого, під час рибоохоронних заходів по столиці зафіксовано шість фактів незаконного збуту риби. Незаконно продавали короп, товстолоб, пелінгас, карась.

У всіх продавців були відсутні документи, підтверджуючі законність придбання. Рибу загальною вагою 430 кілограмів вилучили. На торгівців склали адміністративні протоколи.

Минулого тижня у Солом’янському районі Києві виявили факт незаконного продажу риби. Серед риб — карась, короп, пелінгас та товстолоб. Загальна вага нелегального товару становить понад сотню кілограмів. Товар конфіскували.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Києві та Київській області з 15 лютого до 31 березня заборонили виловлювати щуку. Таку заборону ввели через нерест риби. Заборона стосується всіх рибогосподарських водних об’єктів, а також риболовлі на зимувальних ямах. За незаконне добування щуки передбачено покарання від адміністративної до кримінальної відповідальності, а також відшкодування нанесених рибному господарству збитків.

Нагадаємо, що у Київській області запровадили заборону на вилов риби в зимувальних ямах. Заборона триватиме до початку нерестової кампанії 2023 року. Окрім того, на даних ділянках забороняється здійснювати промисловий лов, проводити будівельні, днопоглиблювальні роботи, видобувати пісок і гравій, прокладати кабелі, трубопроводи та інші комунікації. Подробиці про те, де не можна рибалити, — за посиланням.

Читайте також, що у Києві та Київській області набули чинності нові правила рибальства.

Читайте также