У Києві почали будівництво великої естакади на Оболоні (ФОТО)

На якій стадії роботи та коли добудують розв’язку

На перетині вулиці Богатирської з вулицями Полярною та Героїв Дніпра в Оболонському районі Києва готуються розпочати будівництво естакади. Про це розповіли у компанії-підряднику "Автомагістраль-Південь", передають "Коментарі".

За даними підприємства, побудувати шляхопровід планували ще у минулому сторіччі на початку забудови Оболоні. Був навіть створений насип, перекладена дорога. Проте на початку 2000-х років на місці запланованого з’їзду звели житловий будинок. У 2007 році чергова спроба відновити роботи над цим об’єктом – киянам обіцяли здати розв’язку до 2011 року. До питання будівництва розв’язки поверталися у 2018-2020 роках. Оголошено тендер на роботи з розробки проектно-кошторисної документації. Адже на збільшення трафіку вплинуло відкриття поруч величезного торгівельного центру будівельних матеріалів.

"Підготовчі роботи вже розпочались. Наші співробітники займаються організацією дорожнього руху, переносом комунікацій та підготовкою до влаштування буронабивних паль. Схема транспортної розв’язки – неповний лист конюшини зі шляхопроводом (125 метрів, 6 смуг руху) в напрямку вулиці Полярна – Героїв Дніпра. Ми вперше публікуємо оновлену візуалізацію проєкту", — йдеться в повідомленні компанії "Автомагістраль-Південь".

На розв’язці облаштують велодоріжки, а на шляхопроводі – спільний велопішохідний тротуар. Передбачені й усі необхідні умови для руху маломобільних груп населення. Будівництво шляхопроводу планують завершити у 2024 році. На це будівництво виділили понад мільярда гривень.

Нагадаємо, у Дарницькому районі Києва на капітальний ремонт парку відпочинку навколо озера Срібний кіл виділили мільйони гривень. Зона відпочинку розташована між проспектом Миколи Бажана та вулицею Срібнокільською. На її благоустрій готові витратити майже 9,3 мільйони гривень. Будівництво розпочали у травні цього року.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Києві на капітальний ремонт благоустрою парку на Дніпровській набережній у районі затоки Берковщина витратять десятки мільйонів гривень. Подробиці — за посиланням.

Читайте також, як набережну на Поштовій площі у Києві перетворили на паркінг.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Ваня

8 червня 2023, 12:41

Тобто лише через кільце на Зої як і раніше.

Ваня

8 червня 2023, 12:30

А з боку Вишгорода взагалі на Героїв Дніпра можна буде потрапити лише через Лугову.

Віталій

5 червня 2023, 10:47

А ті хто завтикав в районі Лугової з'їхати на дублюючу Богатирську так і не зможуть потрапити на Героїв Дніпра? Хто затвердив цей проект? Там же здоровий жилий масив на який не потрапити крім як їхати по дублюючій Богатирській аж від попередньої розв'язки на Луговій.

КИЕВЛЯНИН

5 червня 2023, 10:38

ТВАРИ КМДАШНЫЕ)). ИШ КАК ЗАБЕГАЛИ !!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися