На маршрутах у Києві побільшає автобусів: подробиці

Що відомо про допомогу словацьких партнерів столиці

Київ отримав понад два десятки автобуси від мерії столиці Словаччини Братислави. Про це повідомили у Київській міській державній адміністрації, передають "Коментарі".

За даними мерії столиці, в якості благодійної допомоги Київ отримав від Братислави 23 пасажирських автобуси. Комунальне підприємство "Київпастранс" уже прийняло транспортні засоби на баланс.

"Рухомий склад із Братислави курсуватиме на тих маршрутах, які потребують збільшення випуску. Також частина автобусів слугуватиме для забезпечення оперативного резерву підприємства та як донори для рухомого складу", — розповіли в КМДА.

У столичній мерії додали, що автобуси від словацьких партнерів вийдуть на маршрути Києва після завершення процедур реєстрації та проведення підготовчих технічних робіт.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Києві відновлять роботу кілька тролейбусних маршрутів. З суботи, 7 жовтня, за постійними схемами руху курсуватимуть тролейбуси №34 та №47. Відновлення руху пов’язано із завершенням дорожніх робіт на проспекті Володимира Івасюка на ділянці від вулиці Левка Лук’яненка до вулиці Героїв полку "Азов".  Автобусні маршрути № 34-ТР та 47-ТР працювати не будуть. Окрім того, за постійними схемами руху відновили маршрути тролейбусів №24 та №36.

Нагадаємо, у Києві планують запустити автобусний маршрут №105. У Дарницькій районній державній адміністрації розповіли, що до місцевої влади звернулися кияни із запитом на відновлення маршруту громадського транспорту з мікрорайонів Дарницьке лісництво та Бориспільське шосе для перевезення дітей з віддаленої лісової зони до школи та у зворотному напрямку. 

Читайте також, як мости в Києві руйнуються, як мости у Києві будуються, та хто на цьому заробляє.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися